İnönü Üniversitesi 50 KPSS ile 342 Personel Alımı Yapıyor-İşte Başvuru

Malatya İnönü Üniversitesi , farklı kadrolara en az 50 KPSS ile kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Personel alımı için başvuru internet üzerinden başladı. Başvuru şartları, detayları ve başvurunun yapıldığı link yazımızda. İşte detaylar.

İnönü Üniversitesi 50 KPSS ile 342 Personel Alımı Yapıyor-İşte Başvuru

İnönü Üniversitesi 342 personel alıyor.

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından bir duyuru yayımlandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamuilan sayfası üzerinden yayımlanan ilanda, farklı kadrolarda Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile ek ve değişikliklerine tabi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam etmek üzere personel alınacağına yer verildi. 

MÜLAKAT YOK

Yayımlanan duyuruda personel alımının 2018 KPSS (B) gurubu puan sıralaması esas alınmak kaydıyla yapılacağı, yazılı ya da sözlü mülakat yapılmayacağı, adayların KPSS puan üstünlüüne göre atanacağı bildirildi. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlan metnine başvuru genel şartları şu şekilde yer aldı:

- 657 sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımak.
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak veya tecilli olmak.
- 657 Sayılı Kanunun 53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonuna ilişkin yataklı tedavi kurumlarında 24 saat esasına dayalı çalışmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak. (Bu durum memuriyete girişte tam teşekküllü hastanelerden alınacak raporla tespit olunur.)

- Başvuracak adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre kamu kurumlarında istihdam edilenlerin, “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenler hakkında işlem yürütülmeyecektir.

KADROLAR - MEZUNİYET VE BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

BAŞVURULAR İNTERNETTEN BAŞLADI

İnönü Üniversitesi sözleşmeli kamu personeli alımı başvurusu internet üzerinden başladı. İlana başvuru yapacak adayların https://personelilan.inonu.edu.tr adresi üzerinden başvurusunu 12 Haziran 2020 tarihine kadar yapması gerekmektedir. 

Yerleştirme sonuçları 23.06.2020 tarihinde https://personelilan.inonu.edu.tr adresinde açıklanacaktır. Sonuçların açıklanması tebligat mahiyetinde olacaktır

İlanlar art arda yayımlanıyor. Takip için  TIKLAYIN