Flaş: Türkiye'den Havalanan Uçakta Korona Virüsü

Son dakika haberi: Türkiye 'den havalanan ve Singapur 'a giden uçakta bir kişide korona virüsü tespit edildiği bildirildi.

Flaş: Türkiye'den Havalanan Uçakta Korona Virüsü

Flaş: Türkiye 'den kalkan uçata korona virüsü alarmı.

Türkiye 'den Singapur 'a doğru giden uçakta bir kişide korona virüsü tespit edildiği bildirildi. Alınan bilgilere göre bu kişinin Fransız vatandaşı olduğu bildirildi. 

Haber Global 'den muhabir Damla Turgutlu Soybaş' ın son dakika olarak aktardığı bilgilere göre, korona virüsü tespit edilen yolcu, İngiltere 'nin başkenti Londra 'dan transit seyahat eden bir Fransız yolcuydu.

TERMAL KAMERALARDAN GEÇTİ

Yolcunun termal kameralardan geçmesi de dikkatleri çekti

4 SAAT MÜŞAHADE ALTINA ALINDILAR

Singapur 'a giden yolcuda korona virüsü tespit edilmesi nedeniyle uçuş ekibi Türkiye 'ye gönderildi. Ekibin gönderilmesi öncesinde Singapur , 4 saatlik müşahade uyguladı. Müşahade öncesi ekibe bir dizi test uygulandı. 

Kabin ekibinin Singapur'dan dönüşü öncesinde 4 saat müşahede altında tutuldukları da öğrenildi.

UÇAK TÜRKİYE'YE GELDİ

Edinilen bilgilere göre o uçak Türkiye 'ye geldi. Uçağın ülkemize gelmesinin hemen ardından uçaktaki kişiler dezenfekte işlemine de alındı. Kabin ekibinin tamamının evlerine gönderildiği de belirtildi.

YOLCULAR DA TESTE ALINDI

Aktarılan bilgilere göre o uçakta 220 yolcu vardı. Yolcular havalimanı yakınlarındaki bir otele yerleştirildi ve onlar da virüs testine tabii tutuldular.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün saat 14:00'te vakayla ilgili açıklama yapacak. Açıklamada olayla ilgili detaylara yer verilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA