Erciyes Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu Başladı

Erciyes Üniversitesi tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi.

Erciyes Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu Başladı

Erciyes Üniversitesi personel alıyor.

Kayseri'de bulunan Erciyes Üniversitesi tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda, farklı kadrolarda istihdam etmek üzere en az lise mezunu adaylar arasından sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağına yer verildi. KPSS puan sınırı aranmadan yapılan kamu personeli alımına , KPSS 'den geçerli bir puan alan her aday başvuru yapabiliyor. 

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28/06/2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’ın Ek 2. maddesinin (b) bendine göre lsie mezunları için 2018, lisans ve ön lisans mezunları için 2020 KPSS ile yapılan sözleşmeli personel alımında başvuru bilgileri şu şekilde:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlanın başvuru genel ve özel şartları şu şekilde:

1- Başvuracak adaylarda 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen aşağıdaki genel şartlar aranır:

a) Türk Vatandaşı olmak,

b) Bu Kanunun 40. maddesindeki yaş şartlarını taşımak,

c) Bu Kanunun 41. maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,

d) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

e) Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

f) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya tecilli olmak.

g) 53. madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

2- Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen genel şartlar ile tabloda belirtilen özel şartların yanında ayrıca aşağıda belirtilen özel şartlar da aranır:

a) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan, emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

b) Başvuracak adaylarda ilgili KPSS puanları esas alınarak sıralama yapılacaktır. 2020 KPSS (B) grubu sınavlardan Lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı esas alınacaktır.

c) Ortaöğretim mezunları için 2018 KPSS (B) grubu KPSSP94 puanı esas alınacaktır. (İlanın Resmî Gazete’de yayımlanması akabinde 2020 KPSS Ortaöğretim Sınav sonuçlarının açıklanması halinde, adaylar sadece 2020 KPSS (B) grubu KPSSP94 puanı ile başvuruda bulunacaktır.)

d) 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bağlı mevzuatta tanımlanmış olan çok tehlikeli işyerinde çalışmaya mani hali olmamak.

e) Belirtilen tüm unvanlarda istihdam edilecek kişiler, hastanelerin ameliyathane, yoğun bakım ve diğer birimlerde/ünitelerde vardiyalı olarak çalıştırılacaktır.

f) Hastanelerin 7/24 kesintisiz hizmet sunma zaruriyeti nedeniyle, istihdam edilecek kişilerin nöbet usulü çalışma planları ile gece nöbeti tutmasında veya gece vardiyasında çalışmasında sağlık, sosyal veya ailevi durumu açısından mani hali bulunmamak.

g) Resmi kurum ve kuruluşlarda daha önceden sözleşmeli olarak istihdam edilmiş olanlarda; hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle, kurumlarınca sözleşmesi feshedilmemiş olmak.

h) Resmi kurum ve kuruluşlarda daha önceden sözleşmeli olarak istihdam edilmiş olanlarda, önceki sözleşme dönemi içinde (ilgili mevzuat hükümlerinde belirlenen istisnalar hariç) sözleşmeyi tek taraflı fesih etmiş ise; fesih tarihinden itibaren bir (1) yıllık süreyi geçirmiş olmak.

BAŞVURU

İlana başvurular bugün başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların şahsen ya da posta yolu ile  “Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü Yenidoğan Mahallesi, Turhan Baytop Sokak No:1, 38280 Talas/KAYSERİ” adresine başvurması gerekmektedir. Başvuruda istenen belgeler ise şu şekilde:

1- Öğrenim Belgesi/Diploma (Barkotlu İnternet Çıktısı veya Fotokopisi)
2- Lisans mezunları için 2020 KPSS (P3) puan grubu Sınav Sonuç Belgesi. (Barkotlu İnternet Çıktısı veya Fotokopisi) Önlisans mezunları için 2020 KPSS (P93) puanı Sınav Sonuç Belgesi. (Barkotlu İnternet Çıktısı veya Fotokopisi) Ortaöğretim mezunları için 2018 (P94) puan grubu Sınav Sonuç Belgesi. (Barkotlu İnternet Çıktısı veya Fotokopisi)
3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
4- Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi (Barkotlu İnternet Çıktısı veya Fotokopisi)
5- Bir (1) Adet Biyometrik Vesikalık Fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş olacak)
6- İş Talep Formu https://personeldb.erciyes.edu.tr/AltMenu/Personel-Daire-Baskanligi/32/0/5 adresinden temin edilecektir.