Ambulans Verilmedi: 83 Yaşındaki Kadın Araç Bagajında Hastaneye Gitti

Kahramanmaraş 'ta meydana gelen olayda, kendilerine ambulans verilmediği için bir hastaneden diğer hastaneye 83 yaşındaki kadın arabanın bagajında götürüldü.

Ambulans Verilmedi: 83 Yaşındaki Kadın Araç Bagajında Hastaneye Gitti

Kahramanmaraş 'ta meydana gelen olayda Ayşe Elma isimli kadın, hastaneye getirdiği annesi 83 yaşındaki Hatice Elma'yı , kendilerine ambulans verilmediği içim, sevk edildiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne arabasının bagajında götürdü.

Ayşe Elma, yakınları ile birlikte annesi Hatice Elma'yı Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin Yörük Selim Ek Hizmet Binası'na tedavi için götürdü. Hatice Elma'nın KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi 'ne götürülerek patoloji için karın bölgesinden sıvı alınması gerektiği söylendi. İddiaya göre, Ayşe Elma bunun için hastaneden ambulans isteyince onay alamadıklarını söyledi.

Annesini arabanın bagajında hastaneye götürdüğünü söyleyen Ayşe Elma, basın mensuplarına olay ile ilgili bilgi verdi ve "Hastamızın belinde 3-4 tane çatlak var, kırık var. Karnı sıvı topladı. Sıvı alınıp geri buraya gelinecek. 'Arabanızla götürün' dedi doktor, yeni ambulans verilmedi. Şimdi fakülteye götürüyorum, daha sonra tekrar buraya getireceğim bu haliyle" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ 'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Ayşe Elma 'ya talep edilmesine rağmen ambulans verilmediği iddiaları ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü 'nden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hatice Elma isimli 83 yaşındaki hasta 31.08.2018 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından evinden ambulansla alınarak Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Hizmet Binası Beyin Cerrahi Kliniğine sağlık personelleri eşliğinde getirilerek gerekli muayene ve tetkikleri yapıldıktan sonra hastaneye yatışı yapılmış ve serviste takip edilmiştir. 03.09.2018 tarihinde taburculuğuna karar verilen hastanın kırıklarından ve diğer rahatsızlıklarından dolayı ileri tetkik ve tedavi için KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine nakli hasta yakınlarının aracıyla ilgili hastaneye sağlanmıştır. Konunun İl Sağlık Müdürlüğüne intikal ettiği ilk andan itibaren gerek Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliği ve gerekse İl Ambulans Servisi Başhekimliğinin yetkilileri ile iletişime geçilerek derhal hasta yakınlarına ulaşılmış olup gerekli ambulans ve sağlık personeli desteği ivedilikle sağlanmıştır."

Kamubulteni.com | Ankara