Mikrodalga fırınların hiç bilinmeyen özelliği! Yemek ısıtmak için kullananlar şaşıp kalacak

Sadece yemek ısıtmak için kullanıldığını düşündüğümüz mikrodalga fırın, aslında birçok harika özelliğe sahiptir. İşte çoğu kişinin bilmediği bazı özellikleri...

Mikrodalga fırınların hiç bilinmeyen özelliği! Yemek ısıtmak için kullananlar şaşıp kalacak

Mikrodalgaların yalnızca yemekleri ısıtmak için var olduğu düşüncesi oldukça yaygın, ancak bu cihazların aslında pek çok kişinin farkında olmadığı bir dizi muhteşem işlevi bulunmaktadır. Peki mikrodalgaların bilinmeyen özellikleri nelerdir? İşte çok çeşitli amaçlarla kullanabileceğiniz mikrodalgalar...

mikrodalga

MİKRODALGALAR HANGİ AMAÇLARLA KULLANILABİLİR?

İşte mikrodalga fırınlarının keşfedilmeyi bekleyen bazı şaşırtıcı kullanım alanları...

Sterilizasyon

Mikrodalgalar, bebek biberonları, kesme tahtaları ve mutfak eşyalarını sterilize etmek için kullanılabilir. Sadece temiz ve kuru bir nesneyi mikrodalgaya koyun ve birkaç dakika çalıştırın.

Kurutma

Mikrodalga fırın, taze otları, çamaşırları veya çiçekleri hızla kurutmanıza yardımcı olabilir. Düşük güç seviyesinde kısa süreli çalıştırarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kabuklu Yemişlerin Kabuğunu Soyucu

Fındık, badem veya ceviz gibi kabuklu yemişleri soyarken, mikrodalgayı kullanabilirsiniz. Yemişi birkaç saniye mikrodalgada ısıtın ve kabuğu daha kolay soyulur hale getirin.

Mayısalanma Sürecini Hızlandırma

Ekmek hamurunu mayalamak için mikrodalgayı kullanabilirsiniz. Hamuru hafifçe ısıtarak mayalanma sürecini hızlandırabilirsiniz.

Kurutulmuş Otları Canlandırma

Kurutulmuş otları veya baharatları mikrodalgada birkaç saniye ısıtarak tazeliklerini geri kazandırabilirsiniz.