Şeker hastalığı olanlar da baklava yiyebilecek! Tek yöntem kullansanız yeter

Hemen herkes tarafından sevilen baklavalar şeker hastaları için tuzak gibi görülmekte.

Şeker hastalığı olanlar da baklava yiyebilecek! Tek yöntem kullansanız yeter

Şeker hastalarının en çok sevdiği tatlılardan olan baklavayı siz de tüketmek isteyecek ama tüketemiyorsanız sizlere bir tarif vereceğiz. Bu yöntem ile şeker hastası olsanız bile baklava yiyebileceksiniz. İşte, o yöntem...

Baklava yediğiniz zaman şekeriniz yükseliyorsa eğer bunu denerseniz şekeriniz yükselmeyecek. Özellikle Karadenizliler tarafından yapılan bu yöntem ile siz de doya doya baklava yiyebileceksiniz. 

Şeker Hastaları Baklava Yiyebilecek! 

Şeker hastalarının baklava yemesi oldukça zararlıdır. Özellikle Karadenizliler tarafından tüketilen bu tatlıyı siz tüketirseniz şekeriniz yükselebilir. Baklava yerken yanında ayran içmenin kan şekerini dengede tuttuğu ortaya çıkarıldı. Uzmanlar tarafından tatlı tüketiminin yanında süt ve ayran gibi proteinli besin tükettiğinizde şekeriniz hızlı yükselmeyecek. 

Baklava

Karadeniz Bölgesi tarafından tercih edilen beslenme önerisi dikkat çekmekte. Baklavanın şeker oranı yüksek olduğu için şekeri dengede tutmanın sırrı elbette baklavayı ayran ve süt ile tüketmektir. 

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada tatlı tüketimimin ardından yaşanan hızlı kan şekerinin yükselmesinin vücut üzerinde olumsuz etkilere sebep olacağı tahmin edilmekte. Özellikle baklava gibi yüksek şeker oranı olan tatlıları ayran, süt gibi içeceklerle tükettiğinizde kan şekerinin dengeli olacağı tahmin edilmekte.