Dünyanın En Tehlikeli Hayvanı Açıklandı!

Brezilya gezgin örümceği dünyanın en ölümcül ve en tehlikeli hayvanlarından biri olarak kabul edildi. Bu örümcek türünün zehri insan sinir sistemini anında felç edebiliyor.

Dünyanın En Tehlikeli Hayvanı Açıklandı!

Dünyanın en ölümcül ve tehlikeli hayvanlarından bazılarından çok korkulur ama hiç biri dünyanın en tehlikeli hayvanı olarak seçilen Brezilya Örümceği'nin yerini tutamaz!

Köpekbalıkları dünya çapında yılda ortalama 10 insan ölümüne neden oluyor ve bazı yıllar bu sayı çok daha az. 2022'de 89 doğrulanmış köpekbalığı ısırığı bildirildi , ancak bu, köpekbalıklarını diğer birçok tehlikeli hayvandan çok daha az tehdit edici kılıyor.

Peki bir hayvanı tehlikeli yapan nedir? Pek çok şey var. Bazıları oldukça güçlü bir zehre sahipken, diğerleri hastalık yayar. Bazıları son derece bölgeseldir ve diğerleri sadece saldırgandır. Bu kategorilerin her birinde dünyadaki en tehlikeli hayvanın hangisi olduğunu araştıracağız.

Dünyanın En Zehirli Hayvanı

Kutu denizanası , dünyadaki en zehirli yaratık olarak bilinir ancak bu adın gerçek sahibi, avını öldürmek için ölümcül bir akrep kadar zehre ihtiyaç duyan coğrafya konisi salyangozlarına ( Conus geographus ) aittir.

Bu küçük kabuklu deniz canlıları, Hint-Pasifik bölgesinin resiflerinde yaşarlar ve çok fazla insanla karşılaşmazlar, bu nedenle insanları öldürmeleri oldukça nadirdir. Bununla birlikte, bu aldatıcı derecede sevimli zehirli tür sayesinde kaydedilen yaklaşık 30 dalgıç ölümü vardır .

Aslında, koni salyangozu tarafından "sokulan" insanların yüzde 65'i, hastaneye zamanında yetişemezlerse ölürler. Şu anda, güçlü zehirlerini tedavi etmenin bir yolu yok; hastanın zehri geçene kadar dayanacak kadar güçlü olması yeterlidir.

adsiz.png
Minik ama ölümcül koni salyangozu, morfinden 10.000 kat daha güçlü bir zehre sahiptir.

Görüyorsunuz bu tür, coğrafya kozalakları bilinen 500 koni salyangoz türü arasında en zehirli olanıdır ve ölümcül bir zehir hazırlarken aralarından seçim yapabileceğiniz yaklaşık 200 güçlü nörotoksin vardır. Avlanmaya hazır olduklarında, morfinden 10.000 kat daha güçlü olduğu söylenen ağrı kesici benzeri bir zehir dozu veren "zıpkın benzeri bir diş" kullanarak avlarını sokarlar.

Bütün bunlar, kutu denizanası (özellikle Avustralya kutu denizanası) dürüstçe itibarından gelir ve her yıl coğrafya koni salyangozundan çok daha fazla insanı öldürür. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, onları dünyadaki en zehirli deniz hayvanı olarak görüyor.

Her yıl dünya çapında düzinelerce, bazen 100'den fazla insan Avustralya kutu denizanasının dokunaçları nedeniyle ölüyor ve bunların 20 ila 40'ı yalnızca Filipinler'de bulunuyor. Neyse ki, zehre karşı bir panzehir var, ancak hayatta kalanlarda genellikle önemli yara izleri kalıyor.

İnsanlarla İlgili Korkunç Gerçek :)

İnsanlar dahil edilmeden tehlikeli hayvanların hiçbir listesi tamamlanmış sayılmaz. Sonuçta biz de hayvanız. Ve bu listedeki tüm hayvanlar arasında insanlar muhtemelen en ölümcül hayvandır. 2015 yılında Science dergisinde yayınlanan bir araştırma , aslında insanların "süper yırtıcı" olduğunu belirledi. Neden? Çünkü insanlar, boz ayılar, kurtlar ve aslanlar da dahil olmak üzere diğer büyük etoburları, bu büyük etoburların birbirlerini avlama oranlarından dokuz kat daha fazla avlayıp öldürürler. Bu nedenle, dünyadaki en tehlikeli hayvanı gerçekten tanımak istiyorsanız, aynaya bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Kaynak: Howstuffworks