Son Dakika: 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Son dakika haberi: 4 günlük sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağının planlandığına yer verildi.

Son Dakika: 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Son dakika: 4 günlük sokağa çıkma yasağı açıklaması.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olack mı konusunda son dakika açıklaması geldi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı son dakika açıklamasında yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olduğunu söyledi. 

YILBAŞI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

31 Aralık 2020 günü Perşembe gününe denk geliyor. Yılbaşı ise 1 Ocak 2021 Cuma gününe denk gelecek. Bu nedenle 3 gün tatil olacak. 

Prof. Dr. İlhan, "Belki 31 Aralık'tan başlayıp 4 günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir. Böylece yılbaşı vesilesi ile toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Biliyorsunuz Ramazan Bayramı'nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile enfeksiyonun önü alınmaya çalışılabilir" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA