MSB Bedelli Askerlik Yer ve Tarihleri Açıklanıyor (4. Celp Dönemi)

Bedelli askerlik için 4. celp dönemi açıklanıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, celp dönemleri hakkında önemli açıklamaları geçtiğimiz gün yapmıştı. Detaylar haberimizde.

MSB Bedelli Askerlik Yer ve Tarihleri Açıklanıyor (4. Celp Dönemi)

Bedelli askerlik için son dakika haberi..

600 binden fazla kişinin başvuru yaptığı bedelli askerlik için geri sayım sona eriyor. Şimdiye kadar on binlerce kişi 21 günlük eğitim için silah altına girdi ve tezkeresini aldı. Başvurusunu tamamlayan ancak hala 21 günlük eğitime gitmemiş olan adaylar ise celp dönemlerinin ne zaman belli olacağını, askerlik yer ve tarihlerini merak ediyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, ilk iki celp döneminde toplamda 54 bin 36 kişinin eğitimlerini tamamladığını ve tezkerelerini aldığını, 13 bin 555 kişi de 16 Kasım günü terhis olacağını söyledi. 

Bakan Akar, açıklamasının devamında ise yeni celp dönemlerinin ne zaman belli olacağını, bedelli yapacak adayların ne zamana kadar askeriyeye alınacağını söyledi.

KAÇ KİŞİ KALDI?

Bedelli başvurusu yapan ancak hala 21 günlük eğitime gitmeyen toplamda 566 bin 896 kişi var. Bu kişiler, 21 günlük temel eğitime 37 celp döneminde alınacak. 

CELP DÖNEMİ TARİHLERİ

Bakan Akar, 16 Kasım 'da celp dönemi biten vatandaşların ardından 24 Kasım 2018 tarihinde yeni celp döneminin başlayacağını ve son celp döneminin 7 Şubat 2020 'de olacağını söyledi. Bedelli için başvurusunu tamamlayan ve 21 günlük eğitime alınacak olan adaylar 48 ilde Kara, Deniz Hava ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı 92 birlikte eğitim alacak.

Yeni Celp dönemi bu hafta açıklanacak. Açıklama gelir gelmez bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara