Mahkumlara Af ve Nafaka ile İlgili Flaş Gelişme

Mahkumlara af ve nafaka düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. Yarın açıklanacak yargı reformu paketinde af ve nafaka ile ilgili düzenlemeye yer verilmesi bekleniyor.

Mahkumlara Af ve Nafaka ile İlgili Flaş Gelişme

Yargı Strateji Reformu Belgesi için geri sayım bitiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mayıs 2019 günü Yargı Strateji Reformu Belgesini kamuoyuna duyuracak. Yayımlanacak reform paketinde yargıda önemli değişiklikler yapılacağı belirtilirken mahkumlara af ile ilgili düzenlemeye de yer verilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen konular şu şekilde:

TERÖR TANIMI DEĞİŞECEK

Yargı reformu ile terör tanımı hakkında şu şekilde değişim yapılacağı bildirildi: 'Terör' tanımı Türkiye ile AB arasında tıkanan kriterlerden birisi olmuştu. Bu doğrultuda, Türkiye'nin terörle mücadelesini engellemeden, özellikle özgürlükler kapsamında 'Terör' tanımı yeniden ele alınacak.

NAFAKA DÜZENLEMESİ

Binlerce kişinin beklediği süresiz nafaka uygulaması hakkında da düzenleme yapılması bekleniyor.  Özellikle kısa süren evlilikler soncu ömür boyu nafaka ödenmesi uygulamasının esnetilip, 'süreli ya da objektif kriterlerle' düzeneleme yapılması bekleniyor.

MAHKUMLARA AF YOK-CEZA İNDİRİMİ

Af düzenlemesi, MHP'nin infaz düzenlemesi şeklinde sunduğu teklif gündemde yoğun bir şekilde yer aldığı için, af konusunda büyük bir beklenti oluştu. Bu doğrultuda 'örtülü'de olsa bir af düzenlemesi yapılması bekleniyor.

Mahkumlara af şeklinde değil, ceza sürelerinin indirilmesi şeklinde bir düzenleme bekleniyor.

AÇIKLAMA GELİR GELMEZ BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN