İŞKUR ve DPB Ne Yapmaya Çalışıyor? Binlerce Kişinin Başvuracağı İlan Kaldırıldı

Binlerce adayın beklediği düşük KPSS ile personel alımında İŞKUR ve DPB'nin ne yaptığını anlamak zor. İlan yayından kaldırıldı ve bir açıklama dahi yapılmadı.

İŞKUR ve DPB Ne Yapmaya Çalışıyor? Binlerce Kişinin Başvuracağı İlan Kaldırıldı

Personel alımı iptal mi edildi?

ETİ Maden İşletmesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta yayımladığı ilanında en az lise mezunu adaylar arasından kadrolu işçi alımı yapılacağına yer verdi. Yayımlanan ilanda 104 adet işçi alımı yapılacağına yer verilmişti.

Söz konusu ilan geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasında yayımlanmıştı. İlanda başvuruların 12 Kasım günü başlayacağına yer verildi.

BAŞVURULAR İŞKUR'DAN ALINACAKTI

Yayımlanan ilan metninde , 104 kadrolu işçi alımı için başvuru özel şartlarının İŞKUR tarafından 12 Kasım günü yayımlanacağı ve başvuru ekranının da İŞKUR tarafından duyurulacağına yer verildi. Ancak 12 Kasım tarihi geldi geçti hala başvurular başlamadı.

İLAN DPB'DEN KALDIRILDI

DPB 'de geçtiğimiz hafta yayımlanan ilan metni şu anda DPB'de yok. DPB ilan metnini kaldırdı.  İŞKUR 'da 12 Kasım tarihinde başvuruları başlatmadı.

Öte yandan DPB'den ilanın kaldırılması, iptal edilmesi ya da askıya alınması ile ilgili bir açıklama da gelmedi.

Başvuru yapmak için bekleyen binlerce aday varken bu şekilde davranılması, ilana beklenen süre içinde başvuruların alınmaması ve ilan metninin bir açıklama dahi yapılmadan kaldırılması doğru değildi.

ETİ' den ya da DPB ile İŞKUR 'dan bu konu hakkında bir özür açıklaması yapması ve başvurular hakkında detaylı bilgiyi vermesi gerekmektedir.

ETİ ilanı başvuruları başladığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara