Arkadaşının Yerine Ehliyet Sınavına Girdi-İşte İstenen Ceza

Arkadaşının yerine ehliyet sınavına giren kişi,sınav çıkışı fark edildi ve polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Arkadaşının Yerine Ehliyet Sınavına Girdi-İşte İstenen Ceza

Ehliyet sınavına arkadaşının yerine giren kişi yakalandı.

Sabah Gazetesi 'nden Atakan Irmak 'ın bugün kaleme aldığı haberine göre, İstanbul 'un Beşiktaş İlçesi 'nde, ehliyet sınavına giren, ancak sınavı geçemeyen arkadaşının yerine sahte nüfus cüzdanı ile sınava girdiği anlaşılan Hakan G. isimli kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Arnavutköy Polis Merkezi'ne götürülen ve burada ifadesi alınan şüpheli, arkadaşının yerine ehliyet sınavına girdiğini itiraf ederek pişman olduğunu söyledi. Şüpheli Hakan G., ve Yener D., hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, şüpheliler tarafından iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede söz konusu olay şu şekilde aktarıldı:

"Ehliyet sınavına birkaç kez giren Yener D., başarısız olduğu için arkadaşı Hakan G.'den kendi yerine sınava girmesini istedi. Arkadaşının teklifini kabul eden genç adam Kılıç Ali Paşa Ortaokulu'na giderek sınava girdi."

ÇIKIŞTA FARK EDİLDİ

sınavın sona ermesinin ardından dışarı çıkmak isteyen Hakan G. , polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Bir polis memurunun dikkati sonrası kimliği kontrol edilen ve başkasının yerine sınava girdiği belirtilen Hakan G., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. 

Haklarında '6114 sayılı ÖSYM Başkanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet' suçlamasıyla dava açılan Yener D., ve Hakan G., önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Şüpheliler hakkında 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kamubulteni.com  | Ankara