2020 LGS Soruları Cevapları ve Öğrenci Yorumları (Soru Kitapçıkları Verilecek mi Sonuçlar Ne Zaman?)

2020 yılı Liselere Giriş Sınavının tüm oturumları sona erdi ve öğrenciler okullarından çıkmaya başladı. Sınavdan çıkan öğrenciler, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil ve Matematik, Fen Bilgisi soru ve cevaplarını , kitapçıkların verilip verilmeyeceğini araştırmaya başladı. Detaylar yazımızda.

2020 LGS Soruları Cevapları ve Öğrenci Yorumları (Soru Kitapçıkları Verilecek mi Sonuçlar Ne Zaman?)

2020 LGS sona erdi. Sınav soruları, cevapları aday yorumları.

2020 yılı Liselere Giriş Sınavı sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından öğrenciler okullardan çıktı ve evlerinin yolunu tuttu. Sınavdan çıkan öğrenciler ise hemen soru ve cevaplaır tartışmaya , bilgi alış verişinde bulunmaya başladı. 

İLK OTURUMDA 50 SORU

Saat 9.30 'da başlayan LGS 'nin ilk oturumunda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil testlerinden toplamda 50 soru soruldu. 50 soru için öğrencilere 75 dakika süre verildi ve ilk oturum saat 10.45 'te sona erdi.

İKİNCİ OTURUMDA 40 SORU

LGS 'nin ikinci oturumu ise 11.30 'da başladı ve öğrencilere toplamda 40 soru soruldu. 40 soru için 80 dakika süre verildi ve sınav 12.50 'de sona erdi.  Bu testte öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular soruldu.

SORU KİTAPÇIKLARI VERİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada LGS soru kitapçıklarının 22 Haziran 2020 günü dağıtılacağını söyledi. 

SORU VE CEVAPLAR YORUMLAR

Öğrenciler, sınavdan çıkar çıkmaz LGS soru ve cevapları ile öğrenci yorumlarını araştırmaya başladı.

Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil Soru ve cevapları öğrenci yorumları için TIKLAYIN

Matematik ve Fen Bilgisi soru ve cevapları aday yorumları için TIKLAYIN

PUAN HESAPLAMA

LGS puan hesaplama açıklaması için TIKLAYIN

SONUÇLAR NE ZAMAN?

LGS sınav sonuçları16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN