20202 LGS Matematik ve Fen Bilgisi Soruları Cevapları Öğrenci Yorumları

2020 Liselere Giriş Sınavı'nın ikinci oturumu sona erdi ve LGS maratonu 2020 senesi için bitti. Sınavın sona ermesinin ardından öğrenciler , Matematik ile Fen Bilgisi testinde çıkan soruları, soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

20202 LGS Matematik ve Fen Bilgisi Soruları Cevapları Öğrenci Yorumları

LGS Matematik ve Fen Bilimleri soruları cevapları yorumları.

Liselere Giriş Sıanvı sona erdi. Koronavirüs tedbirleri altında yapılan LGS 'de sınavın sona ermesinin ardından sınava giren öğrenciler , sınavda sorulan Matematik ve Fen Bilimleri sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızı öğrencilerin Matematik ile Fen Bilimleri testlerinde karşılarına çıkan soruları tartışması, yorumlaması için kaleme aldık.

SINAV DETAYLARI

LGS ilk ikinci oturumu ile ilgili MEB'den yayımlanan duyuru şu şekilde:

"Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir."

İKİNCİ OTURUM SONA ERDİ

LGS 'de Matematik ve Fen Bilimleri testinden oluşa ikinci test sona erdi. Öğrencilere sayısal testinde toplamda 40 soru soruldu. Öğrencilere sınavda 80 dakika süre verildi ve sınav saat 12,50 'de sona erdi. 

MATEMATİK SORULARI

Her soru için ortalama iki dakikanın verildiği testte öğrenciler Matematik testinin biraz zorlayıcı olduğunu söyledi.  Aşağıdaki yorum kısmından Matematik testinde kafanıza takılan soruları yazabilir , diğer öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

FEN BİLİMLERİ TESTİ

Fen Bilgisi testinde ise sorular hem yorum hem bilgiye dayalıydı. Siz de aşağıdaki yorum kısmından Fen Bilgisi testinde karşınıza çıkan soruları yazabilir , diğer öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA