Sık sık bel ağrısı yaşayanlar dikkat! Hayat kurtarıp, ağrıları bıçak gibi kesen yöntem bulundu

Bel ağrıları artık kabusunuz olmasın! Bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Sık sık bel ağrısı yaşayanlar dikkat! Hayat kurtarıp, ağrıları bıçak gibi kesen yöntem bulundu

Bel ağrılarından kurtulmak için doğal yöntemler arıyorsanız bu haber tam size göre! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BEL AĞRILARINDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ

Bel ağrıları günlük hayatta insanların işlerini yapmasını büyük oranda etkiliyor. Ancak bel ağrınızdan küçük ve doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Fizyoterapist Ph. D. Rachel Tavel tarafından yapılan açıklamalara göre güne başlarken esneme hareketleri yapılması kan dolaşımını ve eklem hareketliliğini artırıyor ve uyku sırasında yaşanan hareketsizlik sebebiyle ortaya çıkan bel ağrılarını hafifletiyor. Yüksek topuklu ayakkabılar bele önemli ölçüde yük bindirdiği için düzgün duruşu da engelliyor ve yüksek topuklu ayakkabı yerine parmak arası terliğin bile bel ağrılarına daha iyi geldiği söyleniyor. Yürüyüş yapmak iltihaplanmayı kontrol ediyor, hastalıkların riskini azaltıyor, stresi azaltıyor. Öğle aralarınızda ya da akşam yemeklerinden sonra 10 dakika yürüyüş yaparak bel ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. 

bel ağrısından kurtulma yöntemleri

Oturmak sağlık üstünde etkili olsa da pozisyon değiştirmek gerekir. Uzmanlar en az saatte bir kalkıp yürümek gerektiğini ve uzun süre ayakta duruyorsanız 20-30 dakikada bir pozisyon değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Stres kas gerginliğine sebep olacağı için sinir sisteminin normal fonksiyonuna dönmesi için nefes teknikleri uygulanması gerektiğini söylüyor. Doğru nefes almak bel ağrılarını hafifletiyor. Eğer uzun süreli olarak düşüncelere dalarsanız bel ağrılarınızı artırırsınız. Bu sebeple hareketsiz kalan kaslarınızı güçlendirmek için yükünüzü hafifletmeniz gerekir. Sıcak ve soğuk bel ağrısını hafifletebiliyor. Doğrudan bele sarılan bir havlu içindeki buz torbası ya da ısıtma yastığı kas ağrılarını hafifletebiliyor. Doğru yatak ve yastık ağrıların ortadan kalkması için en önemli etkenlerden bir tanesi. Sırt üstü ya da yan gibi ağırlık gerekmeyen pozisyonlarda uyuyarak bel ağrılarınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz.