Ali Babacan Yeni Parti İçim 4 isimle Görüştü

Son dakika gelişmesi. yeni parti kuracağı iddia edilen Ali Babacan 'ın 4 isme teklif götürdüğü bildirildi.

Ali Babacan Yeni Parti İçim 4 isimle Görüştü

Son dakika haberi: Alil Babacan 'ın teklif götüreceği ilk isimler açıklandı.

Kurucu üye olan Ali Babacan, geçtiğimiz haftalarda AK Parti 'den istifa etti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti çalışmalarını sürdüren ve  istifa sornası parti çalışmalarına hız kazandıran  Ali Babacan'ın AK Parti'de bakanlık yapmış dört isme, kuracağı partinin kurucular kurulunda yer almaları için teklif götüreceği iddia edildi. 

Yeniçağ 'dan Fatih Ergin, bugün kaleme aldığı yazısında,  Meclis’teki AK Partili milletvekilleri de dahil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle son günlerde yoğun şekilde görüşmeler yürüten Babacan ’ın, daha önce AK Parti hükümetlerinde bakanlık yapmış olan Erkan Mumcu, Kürşat Tüzmen, Nimet Çubukçu ve Ertuğrul Günay ile görüştüğü ve  bu isimlerin kurucular kurulunda yer almaları için teklifte bulunmaya hazırlanıyor.

DAVUTOĞLU CEPHESİNDEN..

Bugün yayımlanan söz konusu habere göre Ali Babacan ’ın kuracağı partiye Ahmet Davutoğlu ’na yakın ekipten de geçişlerin olabileceği , bazı isimlerin yeni partide yer alabileceği bildirildi. 

Babacan 'nın parti kurması sonrası eski Başbakan Davutoğlu’nun, yeni parti mi kuracağı yoksa parti içi muhalefette mi kalacağının halen netlik kazanmamasının, kendisini destekleyen bazı isimlerin Babacan’a sıcak bakmaya başlamasına yol açtığı öne sürüldü. Babacan kanadında ise Ahmet Davutoğlu'na sıcak bakılmadığı ve iki ismin aynı parti çatısı altında buluşması olasılığının olmadığı belirtildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA