Türk Vatandaşı İseniz Hiç Bir Şey Yapmadan Her Ay Bu Aylığı Alacaksınız!

Vatandaşlık maaşı ile ilgili Derya Yanık'tan yeni açıklama geldi. Derya Yanık vatandaşlık maaşı düzenlemesinin tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Türk Vatandaşı İseniz Hiç Bir Şey Yapmadan Her Ay Bu Aylığı Alacaksınız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık A Haber'de vatandaşlık maaşına ilişkin detayları açıkladı. Kimler alacak, Ne zaman ödemeler yatacak? sorularına tek tek yanıt verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yanık, A Haber'de yaptığı konuşmada, sosyal yardımların büyük bir kısmının bakanlığı tarafından yapıldığını belirtti. Kamunun yaptığı sosyal yardımların yaklaşık yüzde 82'sinin bakanlığı tarafından karşılandığını ve geriye kalan yüzde 18'in farklı kurumlar ve bakanlıklar aracılığıyla sağlandığını ifade etti. Yanık, bu parçalı yapıyı bir araya getirerek vatandaşlık maaşının oluşumunu kolaylaştıracaklarını vurguladı.

Vatandaşlık maaşının kapsamına değinen Yanık, bütünleşik sosyal yardım sisteminin Birleşmiş Milletler ölçeğinde iyi bir uygulama örneği olduğunu söyledi. Sistemde, 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğunu belirten Yanık, bir vatandaşın sosyal yardımlardan faydalanmak istediğinde hane durumunun, ailedeki kişi sayısı, engelli veya yaşlı bireylerin varlığı, çocuk sayısı, geliri olan kişi sayısı ve gelir miktarı gibi bilgilerin ölçüldüğünü ifade etti. Yanık, ailelerin ziyaret edildiği ve vatandaşın gelir düzeyinin tespit edildiği bir sürecin işlediğini ve koruyucu ve önleyici sosyal yardımların belirlenmesi noktasında bu sürecin kullanılacağını açıkladı. Aynı aileden birkaç kişinin vatandaşlık maaşından faydalanabileceğini belirten Yanık, sosyal yardımların hane temelli olduğunu vurguladı.

Bakan Yanık, Aile Destek Programı'ndan edinilen tecrübeler doğrultusunda önümüzdeki dönemde programı devam ettirmeyi arzu ettiklerini belirtti. Yanık, programı bütüncül bir çevre haline getirerek koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içeren bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmalarının olduğunu ifade etti. Bu çalışmaların ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen Yanık, vatandaşlık maaşının daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde uygulanması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.