Jandarma'dan Asayiş-Komando Uzman Erbaş Duyurusu 2019

Jandarma Genel Komutanlığı 'ndan uzman erbaş alımı hakkında durum bilgilendirmesi duyurusu geldi. İşte yayımlanan duyuru ile 2019-1 uzman erbaş alımında son durum.

Jandarma'dan Asayiş-Komando Uzman Erbaş Duyurusu 2019

Jandarma 'dan uzman erbaş duyurusu.

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfası aracılığıtla bir duyuru yayımlandı. JSGA Personel Temin Sistemi aracılığıyla yayımlanan duyuruda 2019-1 asayiş ve komando uzman erbaş alımında işlem durumuna yer verildi.

22 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2019 yılının ilk aylarında yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından askerlik şartı olmadan uzman erbaş alımı yapılacağına yer verilmişti. Asayiş ve komando sınıfları için yayımlanan uzman erbaş alımına 100 binden fazla aday başvuru yaptı. 

Başvuruların tamamlanmasının ardından ilk seçim aşaması yapıldı. İlk seçim aşamasının sonucuna göre 22 bin sayısı tamamlanamadı. Yeni askerlik sistemine geçilip on binlerce askerlik erken terhis olması sonrası ihtiyaç oluştu ve kontenjan sınırına takılan tüm adayların gruplar halinde seçim aşamalarına alınacağı duyuruldu.

Bu duyuru sonrası 2 ve 3 'üncü grup aşamaları da yapıldı. 3 'üncü grup aşamaları Ekim ayının sonunda bitti be 4 'üncü grup çağrı duyurusu beklenmeye başladı. 4 'üncü grup duyurusunun da bu ay içinde gelmesi ve adayların Aralık ayı sonuna kadar seçim aşamalarına alınması bekleniyor.

YENİ DUYURU YAYIMLANDI

Jandarma resmi sayfasından yayımlanan duyuruda 2019-1 uzman erbaş alımında 1. grup seçim aşamalarına giden adayların durum bilgisine yer verildi. Yayımlanan duyuru şu şekilde;

2019-1 DÖNEM I.GRUP UZMAN ERBAŞ ADAYLARI İŞLEM DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN >>

Uzman erbaş adayları bu sayfada >>  TIKLA KATIL

JANDARMA 4 ÜNCÜ GRUP DUYURUSU GELDİĞİNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN