Arkeolog Merve Kaçmış'ın İntiharında Flaş Gelişme: 3 Kişi Açığa Alındı

Arkeolog Merve Kaçmış 'ın intiharı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Kaçmış'a , başka personelin zimmetindeki 'Pişmiş Toprak Eserler'i zimmetine alması gerektiğinin söylendiği, Kaçmış'ın ise envanter eksikliği olduğu için eserleri zimmetine almadığı için mobbing uygulandığı bildirildi.

Arkeolog Merve Kaçmış'ın İntiharında Flaş Gelişme: 3 Kişi Açığa Alındı

Zeugma Mozaik Müzesi'nde görevli arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharında flaş gelişme.

Geçtiğimiz Pazartesi günü izne ayrılan ve Diyarbakır 'daki abisi Ömer Ozan Kaçmış 'ın yanına giden Zeugma Mozaik Müzesi'nde görevli 33 yaşındaki arkeolog Merve Kaçmış, abisinin kaldığı apartmanın 8 'inci katından atladı ve intihar etti. 

Diyarbakır 'da cenaze töreni düzenlenen Kaçmış , burada son yolculuğuna uğurlandı. 

MOBBİNG İDDİASI

Merve Kaçmış 'ın yakınları, onun müzede kayıp tarihi eserleri zimmetine alması konusunda mobbinge maruz kaldığı için psikolojisinin bozulması sonucu yaşamına son verdiğini söyledi. Bu iddialar sonrası olayla ilgili geniş çaplı adli soruşturma başlatıldı. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı da , olayın araştırılması için soruşturma başlattı. Zeugma Mozaik Müzesi 'ne müfettiş gönderildi.

Müzeye gelen m üfettiş , devam ettirdiği soruşturma kapsamında müze müdürü E.Ö. ile 2 uzman personeli görevden uzaklaştırdı. 

YAŞANAN OLAY

Edinilen bilgilere göre , 8'inci kattan atlayarak yaşamına son veren Merve Kaçmış 'a, görevden ayrılan başka bir personelin zimmetinde bulunan 'Pişmiş Toprak Eserler' i zimmetine alması gerektiği söylendiği, Kaçmış'ın ise envanter eksikliği olduğu için eserleri zimmetine almadığı , bu olay sonrası personellerin Merve Kaçmış 'a mobbing uyguladığı  iddia edildi. 

Kaçmış'ın eksik olduğunu söylediği için zimmetine almadığı iddia edilen tarihi eserlerin sayımına başlandığı öğrenildi.

Olayla ilgili çok yönlü inceleme devam ediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA