Gelir İdaresi Başkanlığı 65 KPSS puanıyla memur alacak! Başvurular o tarihte

Gelir İdaresi Başkanlığı müjdeyi duyurdu! 1271 kişilik gelir uzman yardımcısı alımı yapılacak. Başvuru için gereken şartlar haberimizde...

Gelir İdaresi Başkanlığı 65 KPSS puanıyla memur alacak! Başvurular o tarihte

Gelir İdaresi Başkanlığı, bu yıl yapılacak olan 1271 Gelir Uzman Yardımcısı alımı için başvuruları almaya başladı. Bu önemli alım ile ilgili detaylar adaylar için resmi İnternet adresinde yayımlandı.

Başvurular 15 Nisan 2024 tarihinde başladı ve 25 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek. Ancak geç başvuru tarihi 23 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Adaylar başvurularını https://sinav.gib.gov.tr/sinav_server/index.html adresinden gerçekleştirebilirler.

Alım, 38 farklı şehirde gerçekleştirilecek ve başvuru yapacak adayların belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Bu şartlar arasında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar ile KPSS puanı, eğitim ve yaş şartları bulunmaktadır.

Geçmiş yıllarda 70 olarak belirlenen KPSS taban puanı, 2023 yılında 65'e düşürülmüştür. Bu kapsamda, 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS'den A Grubu puan türünden en az 65 ve üzeri puan almış olmak şartı aranacaktır.

gelir uzman yardımcısı alımı

Adayların 35 yaşından büyük olmamaları gereklidir. Lisans bölümü şartı ise en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmalarıdır.

Başvuru süreci ve detayları ile ilgili daha fazla bilgi almak için adaylar resmi İnternet adresini ziyaret edebilirler. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu alımla nitelikli personel kazanarak hizmet kalitesini artırmayı hedeflemektedir.