Evinde doğalgaz aboneliği olanlara duyuruldu! Sadece 4 gün süre kaldı

Kış mevsiminde vatandaşların doğalgaz faturalarında gözlenen düşüş, hükümetin uygulamaya koyduğu ücretsiz doğalgaz yardımı programının ortaya çıkmasıyla açıklığa kavuştu.

Evinde doğalgaz aboneliği olanlara duyuruldu! Sadece 4 gün süre kaldı

Nisan 2023’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı, hanelere enerji maliyetlerinde yardımcı olan 25 metreküp doğalgaz desteği, 1 Mayıs 2024 itibarıyla son bulacak. Ay sonunda, 19.7 milyon ev için sağlanan bu destekle, her haneye 150 liralık doğalgaz ücreti karşılanacak. Bu yardım, evlerdeki temel pişirme ve ısınma ihtiyaçlarını karşılayacak ve doğalgaz faturalarına eklenmeyecek.

DOĞALGAZ ABONELİĞİ

EMEKLİLERE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Destek paketinde, başta düşük maaşlılar olmak üzere tüm emeklilerin doğal gaz ve elektrik faturalarında kolaylık sağlanacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğal gaz ve elektriğin indirimli olması için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda protokol yapılacak ve emeklilerin giderleri indirici tedbirlerle desteklenecek.

ENERJİ DESTEĞİ GENİŞLETİLİYOR

Hanelere kişi başına uygulanan enerji desteği, emekliler için de yaygınlaştırılacak. Enerji Bakanlığı ile yapılacak protokol sayesinde emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturaları daha uygun hale getirilecek.

DOĞALGAZ ABONELİĞİ HAKKINDA

DEVAM EDİP ETMEYECEĞİ MERAK KONUSU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz desteği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceklerini belirten Bakan Bayraktar, bütün kesimlerin desteklenmesinin doğru olmadığını ifade etti. 

Maliyetleri karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Ayrıca, doğalgaz ve elektrik zamlarıyla ilgili olarak Mayıs ayında herhangi bir zam beklentisinin olmadığını söyledi, ancak durumun sürekli olarak değerlendirileceğini belirtti .