Diyanet İşleri Başkanlığı’nda personel alımı başladı! 20 kişilik dev kadro için şartlar belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Nisan itibarıyla başvuruların başlayacağını duyurdu! 20 şöförün alımını yapacak olan kurum, aynı zamanda tüm şartları ve detayları da açıkladı! İşte Nisan 2023 Diyanet İşleri Başkanlığı iş ilanı ve detayları...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda personel alımı başladı! 20 kişilik dev kadro için şartlar belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. 15 Nisan’da başlayacak olan başvurularda hangi personellerin alımı yapılacağı açıklanırken, tüm şartlar da detaylandırıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, şöför alımı yapacağını duyurdu! 15 Nisan 2024 itibarıyla başlayacak olan başvurulara dair çeşitli detaylar da aktarılırken ilan yayına alındı. Sözlü sınav yani mülakat ile yapılacak olan alımda personeller şöför kadrosuna dahil ediliyor olacak. Başvuru yapacak olan adaylarda aranan şartlar da yine bu pozisyona göre belirlenecek. Sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapılacağı aktarılırken, başvuruların nasıl yapılacağı da açıklandı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı şöför alım ilanına başvuru şartları neler? 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın teşkilatında görevli olan memurlar, dilerlerse kurum içi naklen atamaya dahil olabilecekler. Bu kapsamda istenen şartlar ise şöyle olacak: 

  • Memuriyette adaylığının kalkmış olması 
  • En az lise mezunu olmak 
  • Geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesi 
  • En az 2 yıl süreyle Başkanlık teşkilatında görev almış olmak 
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yer alan “eşdeğer kadrolar” başlığının 44’üncü maddesinde yer alan yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki unvanlarda çalışıyor olmak 

DİB işe alım

Diyanet şöför başvurusu detayları neler? 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda şöför olmak için adayların kontenjan gruplarından yalnızca bir pozisyona başvuru yapması istenecek. Daha fazla pozisyona başvuranların başvuruları geçersiz olacak. Aylıksız izinde bulunanların da başvuru yapabileceği sınavda mülakatla alım yapılacak. Ayrıca, ilgili mevzuata göre görev sürelerinin hesaplanmasında DİBBYS (İKSY) dikkate alınacak. Bu nedenle adayların başvuru yapmadan önce bu programa çalışma sürelerini işletmiş olması beklenecek. 

Diyanet İşleri şöför ilanı başvuruları nereye yapılacak? 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda şöför olarak çalışmak isteyenler, 15 Nisan ile 26 Nisan tarihleri arasında DİBBYS Programı üzerinden başvuru yapabilecek. Diyanet’in DİBBYS Programı’ndan sınava da online olarak katılacak olan adayların değerlendirmeleri 26 Nisan itibarıyla başlayacak.