3600 Ek Göstergede Son Dakika Gelişmesi...

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir son dakika açıklamasında bulundu ve  3600 ek göstergenin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan randevu talep ettiğini söyledi.

3600 Ek Göstergede Son Dakika Gelişmesi...

Ek gösterge açıklaması geldi.

Seçim müjdesi olarak verilen ve 1, 5 senedir bekleyen ek gösterge meselesini hatırlatan  Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ek göstergenin sadece belli mesleklere değil tüm kamu personellerine verilmesi gerektiğini savundu. Kahveci açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız 1,5 yıl önce bir vaatte bulundu. 4 meslek grubundaki arkadaşlarımızın ek göstergelerini 3600'e yükselteceğiz dedi. Bize göre 4 meslek grubuyla sınırlı kalamaz, kalırsa doğru olmaz, hakkaniyetli olmaz. Zaten bir sorun vardı, Sayın Cumhurbaşkanı aslında zaten sorunlu alana parmak basmış oldu. Bizim arzumuz tüm çalışanları kapsayacak şekilde adaletli ve herkesin üzerinde mutabakat sağlayabileceği bir ek gösterge düzenlemesi. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu vaadin ardından bir kanun çalışması yaptık. Hizmetli arkadaşlarımız ek gösterge alamıyorlar, onlara da ek gösterge verilmesini önerdik ve mevcut rakamlarının 800'er puan artırılmasını talep ettik. Bu çalışmanın TBMM'de daha ne kadar bekleyeceğini bilemiyoruz. Önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızla bir randevu talebimiz var, bu randevuda öncelikle 3600 ek göstergenin çıkarılması noktasındaki arzumuzu yenileyeceğiz. Bize göre de gecikmeden bir an önce bu ek göstergenin çalışanlara kazandırılması lazım" dedi.

SİSTEMDE SORUN VAR

Kahveci, ek gösterge sisteminde sorun olduğunu söyleyerek, “Bizim ek gösterge sistemimizde zaten sorun vardı, Sayın Cumhurbaşkanı aslında bir sorunlu alana parmak basmış oldu. Bizim arzumuz; tüm çalışanları kapsayacak şekilde, adaletli, hakkaniyetli, herkesin üzerinde mutabakat sağlayabileceği bir ek gösterge düzenlemesi. Bu çerçevede biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu vaadin kamuoyuyla paylaşılmasından birkaç ay sonra bir kanun çalışması yaptık. Hizmetli arkadaşlarımız ek gösterge alamıyorlar, onlara da ek gösterge verilmesini önerdik." dedi ve şu şekilde açıklamasını sürdürdü:

"Mevcut ek gösterge rakamlarının da 800’er puan arttırılarak yükseltilmesini talep ettik ki adaletli olan, doğru olan ve çalışma barışını tesis edecek olanı bu. Bu çalışma kanun teklifi haline getirildi, şu anda TBMM’de plan bütçe komisyonunda bekletiliyor. Daha ne kadar bekleyeceğiz, işin açıkçası bizde bir zaman öngöremiyoruz. Önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanı ile bir randevu talebimiz var, Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak. O randevu gerçekleşirse öncelikle 3 bin 600 ek göstergenin çıkarılmasında ki arzumuzu, isteğimizi ve talebimizi yenileyeceğiz. Bize göre de gecikmeden bir an önce 3 bin 600 ek gösterge çalışanlara kazandırılması lazım”

YENİ MEMUR ALIMLARI ARTACAK

Ek gösterge ile binlerce memurun emekli olacağını , bununla birlikte kamu personeli kadrolarının boşalacağı ve yeni alımların da olacağını söyleyen Kahveci, “Bunun şöyle bir faydası da olacak, şu anda emekli olma durumunda olan arkadaşlarımız ya da emekli olmak arzusunda olan arkadaşlarımız sadece 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesini bekliyor. Bir taraftan o arkadaşlarımız emekli olacak, onların yerine de yeni istihdam alanı açılacak. Bunun bütçe ve kamu maliyesinin dengelerini sarsacak bir yükü yok, biz yük hesaplamasını da yaptık. Bu konuyla ilgili çalışmamızda plan bütçede bekliyor, İnşallah bir an önce çıkarılması noktasında arzumuz ve ısrarımız var." dedi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA