Feridun Bahşi:Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sorununu Hep Birlikte Çözelim!

İYİ Parti Kurucusu Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM'deki içtüzük görüşmeleri sırasında partisi adına söz alarak EYT ve diğer konulara ilişkin önemli çağrılarda bulundu.

Feridun Bahşi:Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sorununu Hep Birlikte Çözelim!

İYİ Parti'li Bahşi, emeklilikte yaşa takılanlar konusunun bir an önce çözülmesi gerektiğini, meclisteki diğer partilerin de seçim sürecinde EYT meselesiyle ilgili vaatlerde bulunduğunu hatırlatarak 'Samimiyseniz, gelin birlikte çözelim' dedi.

Bahşi , "Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu gündemdeki yerini korumaktadır. 1999 öncesi çalışma hayatına başlayanlar hizmet süresi ve prim günü dolunca emekli olacağını düşünerek çalışmaya başlamış, fakat yapılan düzenlemelerle mağdur edilmiştir. Prim gün sayısını doldurmalarına rağmen yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamayan milyonlarca kişi bir an önce bu düzenlemenin hayata geçirilmesini beklemektedir. İYİ Parti olarak bu konuda bir kanun teklifi verdik, mecliste grubu bulunan tüm partiler EYT ile ilgili seçim döneminde vaatlerde bulundular. Tüm partilere sesleniyorum, samimiyseniz, bu kanayan yarayı çözelim." ifadelerini kullandı.

 Bahşi, İntibak, uzun dönem askerliğin sigorta kapsamına alınması , tabi afetlerde zarar gören çiftçiler ve 3600 ek gösterge meselelerinin ötelenmeden çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA