Bugün Yayımlandı: 8 Şehirde Kamuya İŞKUR'dan 11 Bin 652 Personel Alımı (TYP)

İŞKUR TYP kısmından bugün yeni ilanlar yayımlandı. Bugün yayımlanan ilanlara başvurular da bugün başladı. Kamu kurumları bünyesine yapılan geçici personel alımlarının detayları haberimizde.

Bugün Yayımlandı: 8 Şehirde Kamuya İŞKUR'dan 11 Bin 652 Personel Alımı (TYP)

Son dakika: İŞKUR kamuya 11 bin 652 geçici personel alımı yapıyor.

Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası aracılığıyla bugün art arda yayımlanan ilanlarda , Türkiye genelinde farklı illere , mezuniyet ve sınav şartı olmadan geçici personel alımı yapılacağına yer verildi. Kamu kurumları bünyesinde geçici olarak istihdam edilecek personeller için yayımlanan ilanların tamamına haberimizde yer verdik.

TYP NEDİR?

Toplum Yararına Program kapsamında kamu kurum ve kuruluşları bünyesine sınavsız ve mezuniyet şartsız 6 ile 9 ay süre ile geçici personeller alınmaktadır. Asgari ücret ile çalıştırılan personeller , sürenin sona ermesi sonrası işsiz kalır. 

TYP BAŞVURU ŞARTLARI

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların Türkiye İş Kurumuna kayıtlı olması ve işsiz olması gerekmektedir. 18 yaşını dolduran adaylar arasından yapılacak personel alımında adayların öğrenci olmaması şartı var. Emeklilik ve malulluk aylığı almayan adaylar arasıdan yapılacak alımda başvuru detayları şu şekilde;

ALIM YAPILAN İLLER

TYP kapsamında yayımlanan ilanlarda adaylar Siirt, Kırşehir, Diyarbakır, Kayseri, Bingöl, Gaziantep, Tokat ve Adana İllerinde kamu kurumları bünyesine yapılan personel alımında tüm detaylar kamubulteni.com 'da.

BAŞVURU EKRANI

TYP başvuruları İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapmak için aşağıdaki adımları takip edin.

Aşağıdaki adresi kopyalayın ve yeni sekmede açın.

https://goo.gl/zmtgS3

Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın ve resimde görüldüğü gibi TYP Arama kısmına gidin.

KAMU PERSONELİ ALIMLARINDAN, MEMUR ALIMLARINDAN  BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN