Jandarma ve Polis Alımı Açıklaması

EGM ve Jandarma bünyesine kolluk kuvveti personeli alımı hakkında açıklama geldi. Bakan Soylu personel eksiğinin büyük çoğunlukla giderildiğini ancak hala eksiklerin olduğunu söyledi. İşte açıklama.

Jandarma ve Polis Alımı Açıklaması

Polis ve jandarma alımı açıklaması.

Ankara 'da düzenlenen Polis Merkezi Amirleri Eğitici Yetiştirme Kursu'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli ifadeler kullandı.  15 Temmuz sonrası EGM 'de yaşananlara değinen Bakan Soylu , polislerin çalışma saatlerinin ilk başta 12-12 olduğu , daha sonra 12-24 sistemine geçildiğini ifade etti. 

İş yoğunluğunun farkında olan polislerin yoğun çalışmadan şikayetçi olmadığını ifade eden Bakan Soylu , yavaş yavaş 8-24 çalışma sistemine geçtiklerini ifade etti. 

FAİLİ MEÇHULLER

Jandarma ile EGM 'nin işbirliğinde çözülen faili meçhullere değinen Bakan Soylu, "Sadece Emniyet Jandarma entegrasyonunda faili meçhul olayları aydınlatma sayısı 12 bine ve yakalanan kişilerin adalete teslim etme sayısı 16 bine yükseldi" dedi.

MÜLTECİLER

Sığınmacı sorununa değinen Soylu, “21. yüzyılda sığınmacı meselesinde hiç uymayan davranışlar ortaya koyan ülkeler terörizm konusunda da bir iştihat ortaya koyuyorlar. Biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz.” dedi.

Bakan Soylu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 “DEAŞ’lı olup yabancı ülke vatandaşı olanları Fırat Kalkanı Harekat bölgesine götürüyor ve oradaki korunaklı cezaevlerinde onları tutuyoruz. Yabancılar için bunları bir mühlet daha gözetimimiz altında tutacağız ve kendi ülkelerine göndereceğiz. İşin kolayını herkes bulmuş DEAŞ’lı biri olduğunda vatansız hale getiriyorlar ondan sonra bulunduğu ülkede onun herhangi bir yere gitmesi hususunda kendisine ait bir sorumsuzluk ortaya koyuyorlar. Bu önümüzdeki günlerde tüm dünyada konuşulması gereken bir süreçtir. Bizim elimizde sadece Hollanda’nın değil İngiltere vatandaşı olup DEAŞ mensubu olanlar ve vatandaşlıktan çıkarılanlar da var. Bu aslında çatışma bölgeleri ile ilgili yeni bir durum. Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz bunu böyle kabul etmek mümkün değil.”

POLİS JANDARMA ALIMI

Bakan Soylu açıklamasının devamında , bilgi, donanım ve personel eksiğinin çoğunun giderildiğini ancak hala eksikler olduğunu, yeni alımlarla personel eksiklerinin giderilleceğini söyledi. 

Kadın-erkek adaylar bu sayfada TIKLA KATIL

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN