Youtube Fenomeni Kardeşlere Hapis Şoku

Sosyal medyada 'Deep Turkish Web' kanalıyla milyonlarca kişiye ulaşan Emre ve Erdi Kızgır kardeşler, yayınladıkları videolarda 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme' suçundan onar yıla kadar hapisle yargılanacaklar.

Youtube Fenomeni Kardeşlere Hapis Şoku

Milyonlarca takipçisi olan ve yaptıkları parodi videolarla isimlerinden sıkça söz ettiren Erdi ve Emre Kızgır kardeşler , geçtiğimiz haftalarda şafak baskınıyla gözaltına alınmıştı. Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirdikleri gerekçesiyle bilgisayarlarıyla birlikte polis merkezine götürülen iki kardeş, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Savcılığın iddianamesini tamamladığı ve iki kardeşin uyuşturucu kullanımını özendirici videolar yayınladıklarının tespit edildiği, iki kardeşin 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması için iddianameyi 21. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdiği öğrenildi. İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edilen iddialarla ilgili iki kardeş 4 Temmuz'da hakim karşısına çıkacaklar. 

Sosyal medyada karara tepki yağdı

Deep Turkish Web'in takipçileri, karara tepki yağdırdı. Televizyon dizilerinde her türlü ahlaksızlığın döndüğünü, eski şarkıcıların kalçalarını açtıkları videoları alenen yayınladıklarını söyleyen binlerce takipçi 'Her şey bitti, ironi videoları çeken kişileri içeri mi atacaklar!' şeklinde mesajlar paylaştı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA