Yargı Reformu Stratejisi'nde Mahkumlara Af ile İlgili Madde Var mı? Örtülü Af Gelecek mi?

Önceki gün açıklanan Yargı Reformu Stratejisi 'nde mahkumlara af ile ilgili bir maddeye yer verildi mi? Örtülü af hakkında bir açıklama yapıldı mı? İşte detaylar.

Yargı Reformu Stratejisi'nde Mahkumlara Af ile İlgili Madde Var mı? Örtülü Af Gelecek mi?

Yargı reformu stratejisinde mahkumlara af var mı?

On binlerce mahkum ve mahkum yakınının merakla beklediği Yargı Reformu Strateji Belgesi önceki gün açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belgeleri açıkladı ve söz konusu düzenleme ile ilgili genel başlıkları kamuoyuna duyurdu.

ÖRTÜLÜ AF BEKLENTİSİ VARDI

Yargı Reformu Stratejisi öncesi genel kulis bilgilerinde infaz sürelerinde düzenleme yapılması ve örtülü bir af çıkartılması planlandığı belirtilmişti. 

Yargı Reformu Stratejisi 'nde cezaların infazı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Cezaların infazı alanında genel infaz usullerinin uygulanmasında sakınca bulunanlara yönelik uygulamalar geliştirilecek ve güncel teknolojilerin sisteme entegrasyonu sağlanacaktır.

a) Şiddet içermeyen bazı suçlardan hükümlü olan yaşlı, hamile ve çocukların cezalarının, elektronik izleme merkezi aracılığıyla evde infazına imkân tanınacaktır.

b) Ağır hasta hükümlü ve tutuklulara ilişkin infaz süreçleri muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi için daha yakından takip edilecektir.

c) Çocuk hükümlü ve tutukluların infaz süreçlerinde görev alan personele yönelik özel eğitimler geliştirilecektir.

d) Hükümlü ve tutukluların nakil işlemlerinde ailevi nedenler gibi hassasiyetlerin daha fazla gözetilmesi sağlanacaktır.

e) Teknolojik imkânların kullanılması suretiyle hükümlü ve tutukluların; yakınları ile görüntülü görüşmesi ve elektronik dilekçe arzı gibi yeni uygulamalar gerçekleştirilecektir.

f) Denetimli serbestlik hizmetlerindeki elektronik izleme kapasitesinin artırılması ve yükümlülerin takibinde biometrik imza gibi yeni yöntemlerin oluşturulması sağlanacaktır.

g) Ceza infaz kurumlarındaki sağlık birimlerinin kapasitesi ve teknolojik donanımları geliştirilecek, kurum dışı sağlık kuruluşları ile iş birliği ve koordinasyon güçlendirilecektir.

Bu maddeye bakacak olursak, F'de denetimli serbestlik hizmetlerindeki elektronik izleme kapasitesinin arttırılmasının planlandığı belirtilmiştir. Bu maddeye göre daha fazla tutuklunun denetimli serbestlikten faydalanmasının amaçlanmaktadır.

Ancak Yargı Reformu Stratejisi 'nde hangi tutukluların bu kapsama gireceği ile ilgili bir bilgi verilmedi. Detaylar geldikçe aktaracağız.  Mobil uygulamamızı indirin ve gelişmelerden anlık haberdar olun.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA