Sosyal Medya Fenomeni Danla Biliç : Lütfen Bana Sahip Çıkın

Geçtiğimiz ay 'Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği' tarafından sosyal medya fenomenleri Kerimcan Durmaz, Enes Batur ve Danla Bilic hakkında 'Çocuklara Kötü Örnek Oluyorlar' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sosyal Medya Fenomeni Danla Biliç : Lütfen Bana Sahip Çıkın

Danla Bilic, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşarak takipçilerinden yardım istedi. Sosyal medyada yaptıklarından dolayı sorumluluk almak istemediğini, kendisinin bir öğretmen olmadığını söyleyen Danla Bilic, her yaptığını düşünerek yaptığını, söylediklerinden dolayı daha sonra pişman olup olmayacağı konusunda defalarca düşünmek zorunda kaldığını söyleyerek 'Sosyal medya özgürlüğü' talep etti.

Son zamanlarda çocukların herhangi bir filtreden geçmeden ilgili şahısları izlemesi, bu kanallardaki kötü örnek teşkil edebilecek hareket ve sözler uzmanları harekete geçirmiş, geçtiğimiz aylarda söz konusu fenomenler hakkında art arda davalar açılmıştı. Bir sosyal medya fenomeni olan şahıs iki küçük yaşta erkek çocuğu para karşılığı öpüştürmüş bu görüntüleri de internette takipçileriyle paylaşmıştı. Enes Batur isimli fenomen ise sosyal medya hesabından amcasına hakaretler savurduğu bir videoyu paylaşmış daha sonra ilgili videonun kurgu olduğunu söylemiş ve insanların kendisini kıskandığını bu şekilde kanıtladığını öne sürmüştü.