Özel Harekat Polisi ( PÖH ) Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey!

Özel Harekat Polisi PÖH hakkındaki bilinmesi gereken herşeyi özel haberimizde siz değerli Kamubulteni.com okuyucularıyla paylaştık.

Özel Harekat Polisi ( PÖH ) Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey!

ÖZEL HAREKAT POLİSİ KİMDİR? ÖZEL HAREKAT POLİSİ OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis Özel Harekat Dairesinin kuruluş yılı 1983’tür.Bu dairede görevli polislere Özel Harekat Polisi denilmektedir. Özel Harekat Polisleri dairenin kuruluşundan bugüne kadar yaptıkları başarılı operasyonlarla halkımızın takdirini kazanmışlardır. Binlerce genç Özel Harekat Polisi olabilmek için çaba göstermektedir. Aşağıda’’ Özel Harekat Polisi olma şartlarının neler olduğunu anlatmaya çalışacağız. Özel Harekat Polisi olmak için izlenmesi gereken 3 farklı yol vardır.

1)Polis Meslek Yüksekokulunda Okurken Özel Harekat Polisi Olma

Polis Meslek Yüksekokulu 2. sınıfta okurken Özel Harekat Polisi olmak isteyen adayları tespit etmek  için Özel Harekat Daire Başkanlığından bir heyet Polis Meslek Yüksekokullarına gider. Bu heyet gönüllü adayların fiziki yeterliliğini test eder ve adayla mülakat yapar. Bu testler Asyabahis sonucu uygun görülen adaylar özel harekat kursuna davet edilir. Bu kursu bitiren aday özel harekat polisi olarak çalışabilme yeterliliğine sahiptir.

2)  Emniyet Mensubu iken Geçiş Yaparak Özel Harekât Polisi Olma

Emniyet Teşkilatının farklı birimlerinde görev yapan polisler istedikleri takdirde gerekli eğitimleri tamamlayarak Özel Harekat Polisi olabilmektedirler. Ancak bu adayların 28 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. Geçiş yapmak isteyen bir aday fiziki yeterlilik testini ve sözlü mülakatı geçmek zorundadır. Bu testleri geçebilen adaylar özel harekat kursuna davet edilir. Bu kursu bitiren aday özel harekat polisi olarak çalışabilme yeterliliğine sahiptir.

3) Polis Meslek Eğitim Merkezleri  (POMEM) Polis Özel Harekât Seçmelerine Katılma

Polis Meslek Eğitim Merkezleri de Özel Harekat Polisi yetiştirilen yerlerden biridir. Polis Meslek Eğitim Merkezine başvuru şartları şunlardır.

  1. En az lise mezunu olmak
  2. Askerlik yapmış olmak
  3. Adayın terhisinin üzerinden 3 yıl geçmemiş olması gerekmektedir.

POMEM seçmelerinde başarılı olan aday özel harekat kursuna katılmaya hak kazanır .Kursu bitiren aday ise özel harekat polisi olarak çalışabilme yeterliliğine sahiptir.

Kamubulteni.com KONYA

Özel Haber