O İlçede Öğrenciler 12 Gündür Kar Tatili Yapıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, 1 metreyi aşan kar yüzünden 8 gün ara verilmesi ve haftasonlarının da araya girmesininin ardından öğrenciler 12 gün kar tatili yaptı.

O İlçede Öğrenciler 12 Gündür Kar Tatili Yapıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, 1 metreyi aşan kar yüzünden 8 gün ara verilmesi ve haftasonlarının da araya girmesininin ardından öğrenciler 12 gün kar tatili yaptı. Ülke genelinde çok sayıda ilde olduğu gibi Bingöl'de de geçtiğimiz haftalar yoğun kar yağışı görüldü. Bingöl'de en çok kar yağışının görüldüğü ilçe ise Karlıova oldu.

İlçe merkezinde 1 metreyi bulan kar sebebiyle 2 Ocak'tan itibaren eğitim öğretime toplam 8 gün ara verildi. Hafta sonlarının da araya girmesi neticesinde öğrenci, öğretmen ve kamudaki engelli, hamile personel toplam 12 gün kar tatili yaptı. Kar tatili nedeniyle eğlenme fırsatı bulduklarını söyleyen öğrenciler, okullarını da çok özlediklerini söyledi. Kar yağışının tüm ilçeyi kaplaması nedeniyle belediye ekipleri de aralıksız çalışıyor.

İş makineleriyle toplanan karlara kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor. Karla mücadele ekiplerince ilçe ve okullardaki kar birikintileri hafta sonu büyük oranda temizlenecek, aksi bir durum olmazsa  pazartesi günü ilçede eğitim öğretime başlanacak.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA