Komşuda Ortalık Karıştı! 1'i Tümgeneral 15 Subay Yaralandı! Ölü sayısı 669'a Ulaştı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile hükümet karşıtı protestocular arasında çıkan olaylarda 1'i tümgeneral olmak üzere 15 subayın yaralandığı bildirildi. Irak'ta hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Irak'ta Bağdat Operasyon Komutanlığı'nca yapılan açıklamada Tahrir meydanı girişi ve Kurtoba Kavşağı'ndaki protestolarda 1'i tümgeneral 15 subayın yaralandığı bildirildi.

Komşuda Ortalık Karıştı! 1'i Tümgeneral 15 Subay Yaralandı! Ölü sayısı 669'a Ulaştı

Açıklamada, "Tahrir Meydanı girişi ve Kurtoba Kavşağı'ndaki protestocular koruma görevlerini yerine getirmeye çalışan güvenlik güçlerimiz, bir grup şiddet yanlısının sokakların kaldırımlarındaki taşı söküp güvenlik güçlerine fırlatması sonucu 1'i Tümgeneral olmak üzere 15 subayımız yaralanmıştırMeydana gelen olaylarda polis gücü üçüncü tugay komutanının bacağı kırıldı.Yaşanan şiddet olaylarına rağmen güvenlik güçlerimiz metanetini koruyarak üzerine düşen görevini sürdürdü" denildi.

Sabah saatlerinde başlayan olaylarda 2 protestocunun hayatını kaybettiği çok sayıda protestocunun da yaralandığı bildirilmişti.

Irak'ta hükümet karşıtı olaylarda bugüne kadar 669 kişi hayatını kaybetti 25 bin kişi yaralandı.

Ekim ayında başlayan protestoların genel gerekçesi işsizlik, yolsuzluk ve yoksulluk olarak açıklanıyor.