Kediciklerinden Ayrı Tutulan Adnan Oktar Tutuklama Kararını Böyle Bekledi

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyon Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Uzun süredir tepki çeken açıklamaları, canlı yayınlardaki hal ve hareketleriyle dikkatleri üzerine çeken Oktar kıskıvrak yakalanmış, kısa süre sonra da cezaevine gönderilmişti.

Kediciklerinden Ayrı Tutulan Adnan Oktar Tutuklama Kararını Böyle Bekledi

Adnan Oktar'ın Çağlayan Adliyesi nezarathanesinde mahkeme tarafından verilecek kararı beklerken çekilen fotoğrafı sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Adnan Oktar grubuna yönelik senelerdir beklenen operasyon geçtiğimiz günlerde başlamış, soruşturma kapsamında grup üyesi olduğu belirtilen 168 kişi tutuklanmıştı. 5 polis otobüsüyle hastaneye getirilen şüpheliler arasında bulunan örgüt lideri Oktar, ilk olarak sağlık kontrolünden geçirilmiş daha sonra Silivri Cezaevine götürülmüştü. Dün gece saatlerinde Çağlayan Adliyesi nezarethanesinde mahkeme tarafından hakkında verilecek kararı bekleyen Adnan Oktar, böyle fotoğraflandı.

Adnan Oktar, cezaevine girmeden önce otobüs beklerken de görüntülenmişti. Tutuklananlar adliyeden otobüslerle çıkarılarak sağlık kontrolü için hastanelere götürüldü. 5 polis otobüsüyle taşınan şüpheliler arasında bulunan Oktar ilk olarak sağlık kontrolüne sokuldu. Daha sonra oktar otobüse tekrar alındı ve uzun süre diğer şüphelilerin sağlık kontrolünün bitmesini bekledi. Otobüste otururken görüntülenen Oktar, perdeyi çekerek basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Bu arada Adnan Oktar grubundan Duygu Altınok'un ifadesi ortaya çıktı. Oktarla tanışmasını anlatan Altınok, "2007 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü son sınıfta okuduğu dönemde okulun yanındaki kitapçılarda Adnan Oktar kitaplarını ve CD'lerini görüp aldım. Çok beğendiğim için okulda Adnan Oktar'ın çevresindeki insanları tanıdığını öğrendiğim fen edebiyat Sahabet fakültesinde eğitim gören Yeşim olarak hatırladığım kişiye, Adnan Oktar ve çevresindekilerle beni tanıştırmasını istedim. Yeşim beni Yasemin Mert ile tanıştırdı. Örgüt tanımlamasını kabul etmediğim için bu arkadaş grubu ile bu şekilde tanıştım. Adnan Oktar ile 2011'de A9 TV'de canlı yayınlar başlayıp, sevenler, misafirler bu yayınlara gitmeye başlayınca bende talep ettim ve burada Adnan Oktar ile ilk defa yüzyüze tanıştım.Adnan Oktar ve arkadaşlarının amacı canlı yayınlarla gündem konularının yorumlanması, İslamı anlatmak ve ilmi çalışmalar yapmaktır. Yapılan faaliyetler olarak canlı yayınlar, Adnan beyin kitapları, yapılan bilimsel konferanslar, Rusya, İran, Arap dünyası hatta tüm dünya çapında önemli gazete ve haber sitelerinde yayımlanan Adnan beyin makalelerini sayabilirim. A9 kanalı ve internette yayınlanan belgeselleri vardır. Herhangi bir örgüt yapısı da bulunmamaktadır.Adnan beyi sevdiğimiz bir büyüğümüz, ağabeyimiz, ve değerli bir yazar olarak görüyoruz. Örgütte herhangi bir konum ve görevim yoktur. Bizim aramızda bu tarz görevlendirme ve konumlandırma yoktur." dedi.