İYİ Partili Lütfü Türkkan : Bu Fotoğraftan Zarar Görecek Kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminde CHP Genel Başkanı'nı yumruklayan Osman Sarıgün'ün serbest kaldıktan sonra el öptürdüğü fotoğrafı paylaşarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Partili Lütfü Türkkan : Bu Fotoğraftan Zarar Görecek Kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan

İYİ Partili Lütfü Türkkan : Bu Fotoğraftan Zarar Görecek Kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminde CHP Genel Başkanı'nı yumruklayan Osman Sarıgün'ün serbest kaldıktan sonra el öptürdüğü fotoğrafı paylaşarak , "Bu fotoğrafı not edin... Bu fotoğraftan zarar görecek olan tek kişi, önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan olur. Erdoğan’ın yerinde olsam, bu konuya çanak tutanların ipini çekmek için bir dakika tereddüt etmezdim." ifadelerini kullandı.  Osman Sarıgün'ün serbest kalmasının ardından Twitter'da yapılan paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan gazeteci ve diğer kişileri hatırlatan Lütfü Türkkan, "Yargı karar verdi: Tweet atmayın, yumruk atın..!" paylaşımını yaptı.  

İnek Hırsızlığından Hapis Yattığı İddiası

Bu arada CHP Genel Başkanı'na yönelik linç girişiminde en ön saflarda yer alan ve Kılıçdaroğlu'nu yumrukladığı görüntülerle kısa sürede Türkiye'nin en çok konuşulan isimleri arasına giren şahsın, daha önce inek hırsızlığı yüzünden cezaevinde yattığı ve çalıştığı TIR şirketinden de 3 ay önce hırsızlık nedeniyle çıkarıldığı haberlere yansıdı.

AK Partiden Kesin İhraç

AK Parti üyesi olduğu belirtilen Osman Sarıgün ile ilgili, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Geçtiğimiz gün sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Sayın Kılıçdaroğlu'na saldıranlar içinde ismi geçen Osman Sarıgün'ün partimiz üyesi olduğu görülmüştür. Ankara İl Yönetim Kurulumuz, Osman Sarıgün'ün kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevkine karar vermiştir. AK Parti, şiddetin her türlüsüne karşıdır. İlkelerimiz, şiddeti kesinlikle reddetmektedir. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur." ifadelerini kullanmıştı.

YUMRUKTAN SONRA ESKİŞEHİR'E KADAR KAÇMIŞ

Kılıçdaroğlu'na yumruk attıktan sonra Eskişehir Sivrihisar'a kaçan Osman Sarıgün, burada kıskıvrak yakalanmıştı. Savcılıktaki ifadesinde ise yumruğu bilerek atmadığını söylemiş, pişmanlık duyduğunu öne sürmüştü. Sarıgün, "Herkes Kemal Kılıçdaroğlu’nu yuhaladığı için ben de oradaki bir anlık psikoloji ile yuhaladım. Sadece iki üç kez yuhaladım. Ben kalabalığın içindeydim. Bir arbede yaşanıyordu. Birisi bana yumruk vurdu. Benim omzumdan iteledi. Zannedersem bu şahıs Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumalarından birisiydi. Ben de elimi salladım. Kemal Kılıçdaroğlu’na değmiş" demişti.