Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Bunu bilmeyenlerin tapusu elden gidebilir

Hisseli tapu sahibiyseniz bu haberi mutlaka okuyun! Risklerden korunmak için nasıl önlemler alınmalı? Detaylar haberimizde.

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Bunu bilmeyenlerin tapusu elden gidebilir

Her ne kadar kat mülkiyeti tapuları devlet tarafından korunsa da ortaklık yapısı bazı riskler taşıyabiliyor. Bu risklerin en önemlileri pay sahipliği hakları ve rüçhan hakkıdır. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

RİSKLER VE ÖNLEMLER NELERDİR

Ortak hakları ve rüçhan hakkı gibi faktörler, ortak mülkiyet senedinin güvenliğini etkileyebiliyor. Bundan dolayı pay sahiplerinin dikkatli olmaları ve varlıklarını korumak için gereken şeyleri yapmaları oldukça mühimdir. Hisseli tapularda en büyük risklerden biri yabancıların ortaklığa katılarak tüm hisselere sahip olabilmesidir. Bu durum hissedarların tapularını kaybetmelerine sebebiyet verebilir. Paylaşımlı tapu sahipleri, e-devlet üzerinden tapularını düzenli şekilde kontrol ederek mülklerinin olası borçlar nedeniyle tehlikeye girmesinin önüne geçiyor. Bu basit adım özellikle birden fazla kişinin sahip olduğu mülkler için önemlidir. Hisseli tapu, gayrimenkulün mülkiyetinin iki veya daha fazla kişi arasında paylaşıldığını gösteren bir gayrimenkul tapusu türüdür. 

Riskler ve Önlemler Neler

Taşınmaz üzerinde hak sahibi olan her kişinin payı tapu kütüğüne kaydedilir ve her pay sahibi sahip olduğu paya göre taşınmazın mülkiyetine sahiptir. Peki hisseli tapunun yararı ve zararları nelerdir? Yararı; Gayrimenkul yatırımının maliyetini birden fazla kişi paylaşabilir, miras yoluyla mülkün adil dağılımını sağlar. Zararı ise; Karar verme sürecinin karmaşıklığı ve zaman alıcı yapısı, hissedarlar arasındaki anlaşmazlıklar gayrimenkulün yönetimi ve kullanımında sorunlara yol açabilmektedir. Ortak tapu sahipleri, mülklerini korumak ve olası riskleri önlemek için e-devlet sistemlerini kullanarak tapularını düzenli olarak kontrol etmelidir. Bu, tesisinizin güvenliğini sağlamada önemli bir adımdır ve gelecekte olası sorunların önlenmesine yardımcı olacaktır.