Güneş Tutulması 20 Nisan 2023 Günü Türkiye'de İzlenebilecek: Astrolojik Olayın Sonuçları Ne Olur?

Güneş tutulması 20 nisan 2023 Türkiye saatiyle 4.34'te başlayacak. Tam tutulma 7.16'da gerçekleşecek, bitmesiyse 9.59'u bulacak.

Güneş Tutulması 20 Nisan 2023 Günü Türkiye'de İzlenebilecek: Astrolojik Olayın Sonuçları Ne Olur?

Güneş tutulmasını izlemek için özel gözlükler üretiliyor. Ya da eski yöntemlerle güneş tutulmasını izleyebilirisiniz. 20 Nisan 2023 günü Türkiye'den de izlenebilecek!

Bazıları güneş tutulması sonucunda doğal afetler riskinin arttığını iddia ediyor. Ancak bilimsel olarak böyle bir açıklama henüz yapılmadı.

Güneş tutulması nedir?

Önce Güneş tutulması ile başlayalım ve tutulma esnasında Güneş, Dünya ve Ay’ın geometrik dizilişinden bahsedelim. Bildiğiniz gibi Ay, Dünya etrafında yaklaşık 30 günde 1 tur atar ve bu esnada Ay’ın Dünya ile Güneş arasından geçtiği zamanlar olacaktır. Eğer Ay, Dünya ile Güneş arasına girerse ve uygun bir konumda olursa Güneş’in ışığını bir miktar veya tamamen kapatabilir. O esnada Dünya’nın belli bölgeleri belli bir süre için Güneş tutulması olayına şahit olacaktır.

 Güneş Tutulması Sırasında Ay Hangi Evrededir?

Güneş tutulması, Ay yeni ay evresindeyken gerçekleşir. Bu evrede Ay’ın her zaman bize görünen yüzü güneş ışığı alamayacağı için karanlık olur.