Feridun Sinirlioğlu: "4 Milyon Suriyeliye Türkiye'de, 5 Milyon Suriyeliye Sınırda Bakıyoruz"

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'nin 9 milyon Suriyeliye baktığını söyledi.

Feridun Sinirlioğlu: "4 Milyon Suriyeliye Türkiye'de, 5 Milyon Suriyeliye Sınırda Bakıyoruz"

Türkiye 9 milyon Suriyeliye bakıyor.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. BM Genel Kurulu'nda, Suriye’de insan haklarının görüşüldüğü oturumda söz alan Sinirlioğlu, Türkiye'nin baktığı Suriyelilerin sayısını duyurdu. 

Sinirlioğlu, uluslararası topluma, terör örgütü PKK/YPG'nin saldırı ve insan hakları ihlallerine de aynı derecede kulak vermesi çağrısında bulundu ve bu konuda gerekenlerin yapılması gerektiğini ifade etti. 

Türkiye'nin , rejimden kaçan 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını söyleyen Sinirlioğlu, sınırda da 5 milyon kişiye bakıldığını söyledi. Sinirlioğlu açıklamasında, "Ülkem, rejimin askeri çözüm arayışı sonucu 4 milyon Suriyeliye yani Suriye nüfusunun 5'te birine ev sahipliği yapıyor. Sınırımızdaki 5 milyon kişiyle de toplamda 9 milyon Suriyeliye koruma ve bakım sağlıyoruz. Uluslararası toplum, bu trajediye sırtını dönüp, yükü sadece bizim omuzumuza yıkamaz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA