Erken Terhis Bekleyenlerin Bayramı Aileleri ile Geçirme Hayali ve Bilet Paraları Yandı

Erken terhis bayramdan önce gelecek müjdesi sonrası biletlerini alan askerlerin, bayramı aileleri ile geçirme hayali ve bilet paraları yandı.

Erken Terhis Bekleyenlerin Bayramı Aileleri ile Geçirme Hayali ve Bilet Paraları Yandı

Erken terhis umutları dün sona erdi-biletler yandı.

Geçtiğimiz hafta AK Parti tarafından yapılan açıklamalarda , yeni askerlik sisteminin bayramdan önce TBMM Genel Kurulu 'ndan geçeceği ve yüz binlerce askerln bayramdan önce erken terhis alacağı belirtildi. 

Erken terhis müjdesine sevinen yüz binden fazla asker, bayram öncesi terhis alacakları için biletlerini geçtiğimiz hafta aldı. Ancak bu hafta TBMM gündemine yeni askerlik gelmedi. 

ERKEN TERHİS ELEŞTİRİLERİNE HULUSİ AKAR NE DEMİŞTİ?

Hulusi Akar, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, erken terhisin güvenlik zaafiyeti yaratacağı eleştirilerine şu cevabı vermişti:

"Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bütün çalışmaları yaparken milli, manevi ve mesleki değerlerimizi daima ön planda tutuyoruz. Tabii ki çağın araçlarından, getirdiklerinden istifade ediyoruz fakat hem tarihimizi hem milli/manevi hem de mesleki değerlerimizi hiçbir zaman unutmadan, onları daima göz önünde bulundurup, içinde bulunduğumuz koşullara, durumlara adaptasyonun da tam olarak sağlanması için gerekli gayreti gösteriyoruz. Bu sistem kurgulandığı zaman bizim subay okullarımız, harp okullarımız, astsubay okullarımız ve diğer eğitim merkezlerimiz fonksiyonlarını aynen devam ettirecekler. Bu yaptığımız sistemle, bu ana sistemi bunlar takviye edecek. Dolayısıyla ihtiyaçlarımızı karşılamayı bir anlamda çeşitlendiriyoruz. Dolayısıyla herhangi bir şekilde bizim kaybettiğimiz, göz ardı ettiğimiz bir konu söz konusu değil. Biz teamüllerimize, geleneklerimize, tüm değerlerimize bağlı olarak ve onları daima göz önünde bulundurarak ilerlemeye çalışıyoruz."

ERKEN TERHİS GELMEDİ BİLETLER YANDI

150 bine yakın asker , erken terhis müjdesi beklerken dün bir açıklama geldi ve tüm partilerin bu konudaki endişeleri olması nedeniyle askerlik kanunundaki değişikliğin bayramdan sonraya ertelendiği bildirildi. 

Yeni askerlik bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN