Benzin ve Motorin Zammı Pompaya Yansıyacak mı? Büyük Zam Yolda

Benzin ve motorin fiyatlarına zam geliyor. Yeni haftanın başlaması ile birlikte benzin ile motorine ciddi bir zam geleceğine yer verildi.

Benzin ve Motorin Zammı Pompaya Yansıyacak mı? Büyük Zam Yolda

Döviz kurlarındaki dalgalanma, en çok benzin fiyatlarını etkiledi. Benzin ve motorine yeni zam yolda.

Yeni haftanın başlaması ile birlikte yapılan son dakika açıklamasında, motorinde 25, benzinde 20 kuruş 'luk bir fiyat artışı olması bekleniyor. Daha önce alınan karar ile benzin fiyatlarındaki artışın ÖTV 'ye etki edeceği ve fiyatların değişmeyeceği belirtilmişti. Şimdiye kadar ÖTV'den benzine gelen 1 TL'den fazla zam tahsil ediliyor. Gelen yeni zammın ÖTV'den mi karşılanacağı yoksa pompa fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor.

Habertürk 'ten Olcay Aydilek 'in bugün kaleme aldığı haberinde devletin , akaryakıt zamlarını, aylardan bu yana eşel mobil uygulamasıyla ÖTV tutarından düştüğünü belirtti. Halen litre başı motorinde 78, benzinde 63 kuruşluk fiyat artışları, ÖTV gelirine yapılan zamlarla karşılanıyor. Böylece pompa fiyatları sabit şekilde tutuluyor.

YENİ ZAM ÖTV 'YE YANSIRSA 1 TL GEÇİLECEK

Benzin ve motorine yeni haftanın başlaması ile birlikte yapılması planlanan zammın, pompaya yansıtılmaması durumunda, devletin ÖTV'den akaryakıt zamları için karşıladığı tutar, litre başına 1 TL 'lik seviyeyi aşacak. Her bir litre motorinden aldığı ÖTV tutarı ise, 75-80 kuruşa kadar gerileyecek.

Devlet, 16 Ağustos günü aldığı karar ile, litrede aldığı ÖTV tutarının 90 kuruşa gerilemesi üzerine, 45 kuruşluk ÖTV artışını motorinin pompa fiyatına yansıtmıştı. Yüzde 18’lik KDV ile birlikte motorin fiyatı, 53-54 kuruş artmıştı. Aynı şekilde benzinin pompa fiyatı da 60 kuruş yükseltilmişti. Şimdi gözler yeni haftada gelmesi beklenen zamlarda nasıl bir yol izleneceğine çevrildi.

Konu ile ilgili açıklama gelir gelmez haberdar olmak için Kamubulteni mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com | Ankara