Bakan Bugün Açıkladı! İş Garantili Okullar ve Liselerdeki Ders Sayısı...

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bugün katıldığı canlı yayında liselerde ders sayısının düşeceğini, iş garantili liselerle ilgili çalışmalara hız verileceğini söyledi.

Bakan Bugün Açıkladı! İş Garantili Okullar ve Liselerdeki Ders Sayısı...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 eğitim vizyonu için 3 senelik bir altyapı çalışması olduğunu, herkesin üniversite okumasına gerek kalmadan liselerde eğitim görüp, buradan istihdama katılabilmesi için projeler üretildiğini söyledi.

ASELSAN, ODTÜ ile sürekli çalışmalar olduğuun, iş garantili liseler açıldığını söyleyen Bakan Selçuk, Türkiye'de üniversitenin bitirilmesi iş istihdamı olarak görüldüğünü, bu yargının kırılması için çalışmalar yapıldığını söyledi.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2023 Eğitim vizyonu için 3 yıllık bir altyapı çalışması var. Herkesin üniversite okumasına gerek kalmadan liseler açıyoruz. ASELSAN, ODTÜ ile sürekli çalışmalar yapıyoruz. İş garantili liseler açıyoruz. Türkiye'de üniversiteyi bitirmek iş istihdamı olarak görülüyor. Bunu değiştirmek istiyoruz. Ben okulu çok önemserim. Toplumda aile neyse okul da o kadar önemlidir." dedi.

Liselerdeki ders sayısının yarı yarıya düşeceğini de söyleyen Milli Eğitim Bakanı, gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması için ilkokuldan itibaren çalışmalar yapılacağını vurgulayarak, "Biz şimdi yaptığımız planlamada okul öncesi bu çocuğun yeteneğini ortaya çıkaracağız. Bunu ilkokuldan itibaren yapacağımız için lise biterken artık kafasında ne var olmayacak. Liselerde 15-16 ders var. Yarı yarıya düşecek. Önümüzdeki eğitim yılında buna başlayacağız. Bundan sonra her ay büyük projeleri açıklayacağız." dedi.