Apple Kullanıcılarına Kötü Haber! 128 Milyon Kişi İndirmiş...

Apple ile Epic games arasındaki davada 2015 senesindeki bir olay gün yüzüne çıktı. Apple'ın uygulama geliştirme platformu olan Xcode'un sahte sürümü nedeniyle 128 milyon kullanıcının virüslü uygulama indirdiği ortaya çıktı.

Apple Kullanıcılarına Kötü Haber! 128 Milyon Kişi İndirmiş...

128 Milyon Kişi Virüslü Uygulama İndirmiş


Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'a 2015 yılında iki büyük ölçekli siber saldırı gerçekleştirilmişti. Apple'ın uygulama geliştirme platformu Xcode'un kötü amaçlı yazılım içeren bir kopyası internette dolaşıma girmiş ve bazı uygulama geliştiricileri de bilerek ya da bilmeyerek XcodeGhost olarak belirtilen geliştirme ortamını kullanmış, bu nedenle çok sayıda virüslü uygulama App Store'a yayılmıştı.

İlgili yazılımın bilançosu ise net olarak gün yüzüne çıkmamıştı. Apple ile Epic Games arasında devam edden mahkeme, ilgili saldırının boyutunu da ortaya çıkarmış oldu. Mahkemeye sunulan belgelerde, 128 milyon kullanıcının Xcodeghost virüsü içeren uygulamaları indirdiği görüldü.  Mahkemeye sunulan elektronik postalarda dönemin App Store Başkan yardımcısı Fischer'in virüslü uygulamaları indiren kullanıcıları bilgilendirmek için çabaladığı görüldü.