Anlaşma Tamam! Listeler Teslim Edildi! 51 İl'de Cumhur İttifakı Ortak Aday Çıkaracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin ardından yerelde ittifakın genişlemesine yönelik çalışmaların ardından AK Parti ve MHP Genel Başkanları bir araya gelmiş, ittifakta genişlemeye yönelik yeni gelişmeler yaşanmıştı. 21 İl'de daha Cumhur ittifakı ortak aday ile 31 Mart yerel seçimlerine katılacak. İki partinin anlaşmasına göre 4 İl Milliyetçi Hareket Partisi'ne, 17 İl ise Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bırakıldı. Toplamda 51 il'de Cumhur ittifakı ort

Anlaşma Tamam! Listeler Teslim Edildi! 51 İl'de Cumhur İttifakı Ortak Aday Çıkaracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin ardından yerelde ittifakın genişlemesine yönelik çalışmaların ardından AK Parti ve MHP Genel Başkanları bir araya gelmiş, ittifakta genişlemeye yönelik yeni gelişmeler yaşanmıştı. 21 İl'de daha Cumhur ittifakı ortak aday ile 31 Mart yerel seçimlerine katılacak. İki partinin anlaşmasına göre 4 İl Milliyetçi Hareket Partisi'ne, 17 İl ise Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bırakıldı. Toplamda 51 il'de Cumhur ittifakı ortak aday çıkaracak.

CUMHUR İTTİFAKI MHP ADAYLARI

Milliyetçi Hareket Partisi adayları; Kars, Iğdır, Kırklareli ve Osmaniye'de MHP adayları yarışacak, AK Parti adayları bu illerde MHP adaylarını destekleyecek. Daha öncesinde 3 il belirlenmişti, bugün yapılan son görüşmelerden sonra AK Parti Kars adayını da geri çekti.

AK PARTİ'NİN ADAY ÇIKARACAĞI İLLER

AK Parti adaylarının çıkacağı iller : Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Siirt,  Muş, Hakkari, Edirne, Artvin, Giresun, Ağrı, Ardahan, Yalova, Şırnak ve Rize olacak.