455 Bin Kişinin Banka Bilgileri Çalındı Haberleri Sonrası Açıklama: Bu Sitelere Dikkat

455 bin kişinin banka bilgilerinin çalındığı iddiaları ile ilgili resmi açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada kullanıcılara önemli uyarı yapıldı.

455 Bin Kişinin Banka Bilgileri Çalındı Haberleri Sonrası Açıklama: Bu Sitelere Dikkat

Son dakika: 455 bin kişinin kart bilgileri çalındı haberleri sonrası bakanlıktan ilk açıklama.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan bir son dakika açıklamasında bulundu. 

BİRÇOK DOĞRULAMA SİSTEMİNDE VAR

Bir internet sitesi önceki gün 455 bin kişinin banka bilgilerinin çalındığı ve bunun, yılın en büyük ikinci veri çalıntısı olduğunu ifade etmişti. Sayan yaptığı açıklamada,  kredi kartı bilgilerinin tamamı olmaksızın Bank Identification Code, yani banka kodu denilen ilk 6 haneli kod ile kişi isimlerinin yer aldığını gördüklerini belirten Sayan, bunun birçok doğrulama sisteminde bulunduğunu, incelemelerin sürdüğünü söyledi.

ALIŞ VERİŞ SİTELERİNE DİKKAT

Çalınma haberleri sonrası bankalarla iletişime geçildiğini ifade eden Sayan, "Arkadaşlarımız titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Bütün alışveriş sitelerinde kullanıcıların güvenlik önlemi almasını önemsiyoruz. Alışverişlerde sanal kart kullanımını ve bunun limitini kendinizin belirlemesini şiddetle tavsiye ediyoruz." dedi.

Bankalararası Kart Merkezinden (BKM) tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, ilgili haberlerin, düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edildiği vurgulanan açıklamada, banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkedeki tüm ödeme kartlarının ve kullanıcıların dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşların, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen gösterdiği ifade edildi.

Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemlerin, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alındığı bildirilen açıklamada, tüm kullanıcıların kart güvenliğiyle ilgili her türlü güncel bilgiye "www.bilgiguvende.com" adresinden her zaman ulaşabileceği kaydedildi.

Kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için >> > TIKLA KATIL