Taşeronda Kadro Alan da Almayan da Mağdur

Kadro alan taşeron işçiler de alamayan işçiler de mağdur ediliyor. 80 bin işçi kadro için müjde beklerken, kadroya geçen işçiler de sorunlarının çözülmesini istiyor.

Taşeronda Kadro Alan da Almayan da Mağdur

Kadro alan ve alamayan taşeron işçiler bir oldu ve 80 bin taşeronun da kadroya geçirilmesini istedi.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu seçim öncesinde tüm taşeronlara ayrımsız kadro verileceğini söyledi. Bu müjde sonrası taşeron işçiler büyük sevinç yaşarken sürecin gecikmesi, kadronun ancak 2018 yılında verilmesi, verilen kadronun ise bazı kurularda sınırlı kalması tepkilere neden oldu. Ayrımcısz kadro vaadi yerine getirilmedi ve madenlerde, demiryollarında, PTT'de, şeker fabrikalarında, elektrik üretim, iletim, dağıtım şirketlerinde ve benzeri birçok işyerinde yaklaşık 80 bin kişi kadroya alınmadı. KİT taşeronları hala kadro bekliyor.

KADROYA GEÇENLER DE MAĞDUR

Geçtiğimiz 2 Nisan günü 800 binden fazla taşeron işçi kadroya geçti. Ancak Toplu İş Sözleşmesinin bir çok maddesi kadroya geçen işçileri mağdur etti. İşçiler kadroya geçti ama hala önceki toplu sözleşmeye göre maaş ve sosyal haklardan faydalanıyor. Taşeron işçiler 52 günlük ilave tediye ödemelerinde de mağdur edildi.

TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARI

"Bu ülkede kadro alamayan işçiler var!...

Bu ülkede kadroya geçip yüzde 4 zamma mahkum edilen işçiler var...!

Bu ülkede 2019 Kamu İş Toplu Sözleşmesine dahil edilmeyi bekleyen işçiler var!

İşveren değil İşçi Sendikası olarak kağıt konusuna nasıl dikkat çektiyseniz lütfen asli göreviniz gereği olarak bu konularda da gerekli adımı atınız."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından haber yapmamızı istediğiniz taşeron hakkındaki görüşlerinizi, sorunlarını yazabilirsiniz.

TAŞERON HABERLERİNDEN, KAMU İŞÇİSİ HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara