Şartı sağlayana 65.000 TL geri ödemesiz destek! Halkbank az önce duyurdu

KOSGEB, Türkiye'de girişimciliğin desteklenmesine yönelik önemli adımlardan biri olarak 65.000 TL tutarında geri ödemesiz nakdi destek sunuyor. Bu haberimizde başvuru sürecinden gerekli evrak ve detaylara kadar tüm bilgileri paylaşacağız.

Şartı sağlayana 65.000 TL geri ödemesiz destek! Halkbank az önce duyurdu

Türkiye'nin inovasyon ve girişimcilik ekosistemi için kritik bir dönüm noktasında olduğu şu günlerde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimcilere heyecan verici bir haber duyurdu. KOSGEB'in sağladığı destek programlarından birisi olan eleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında girişimcilere 65 bin lira geri ödemesiz nakdi destek sağlayacağını duyurdu.

Bu destek paketinin girişimcilerin işletme maliyetlerini karşılamalarını kolaylaştıracağı ve onlara pazardaki rekabet güçlerini artırma fırsatı sunacağı söyleniyor. Fakat, her fırsatta olduğu gibi bu destek de belirli şart ve prosedürlere tabidir. Girişimcilerin dikkat etmesi gerekli olan önemli noktalar şunlardır;

Başvuru süreciyle gereken belgeler

Bu fırsattan yararlanabilmek için girişimcilerin ilk önce KOSGEB veri tabanına kaydolması ve iş planını hükümete sunması gerekiyor. Fon talebinde bulunmak için göndermeniz gereken önemli belgeler şunlardır:

- Geleneksel Girişimci Destek Programı Ödeme Başvuru Formu,

- KOSGEB web servis sorgulama sonuçları,

- Şirketin sosyal sigorta primi veya vergi yükümlülüğünün bulunmadığına dair yazı.

KOSGEB'den şartları sağlayana 65.000 TL geri ödemesiz destek

Detaylı bilgiler ve başvuru

KOSGEB resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen "KOSGEB-GİB Web Servisi Sorgulama Sonuçları" aracılığıyla firmalara ve girişimcilere başvuru öncesi ve başvuru sırasında bilgi verilmektedir. Bir şirketin prim günleri, sosyal güvenlik veya vergi yükümlülükleri olup olmadığı gibi önemli bilgilere ulaşmak için bu sorguyu kullanın. Alınan desteğe ilişkin ödeme makbuzları ve faturaların girişimci adına düzenlenmesi gerektiği de vurgulanıyor.

Performans ve Sertifikasyon Esasları

Girişimcilerin bu finansmana hak kazanabilmeleri için kanıt ve performans sertifikaları sunmaları gerekmektedir. Sertifika, firmanın belirli eğitimi tamamladığını ve bu eğitimin ilgili kurum/kuruluş yetkililerince onaylandığını gösterir. Performans desteğinin hesaplanmasında geçmiş ikramiye gün sayısı ve girişimcinin mevcut durumu esas alınır.

Destek miktarıyla kullanım koşulları

65.000 TL tutarındaki destek tutarı işletme giderlerini karşılamak için kullanılacak. Ancak girişimcilerin bu sermayeyi kullanırken belirli kural ve koşullara uyması gerekmektedir. Finansman tutarları örneğin işletme sermayesi veya personel maliyetleri gibi belirli kalemlere katkı şeklinde kullanılabilir. Ancak finansman yalnızca onaylanmış ve uygun bir iş planı çerçevesinde sağlanacaktır.

Girişimciler başvuru sırasında verdikleri bilgilerin doğruluğundan ve eksiksizliğinden sorumludur. Yanlış veya yanıltıcı bilgiler finansmandan diskalifiye olmanıza neden olabilir. Ayrıca destekler KOSGEB tarafından düzenli bir şekilde gözden geçirilmekte ve şirketin destek konusundaki ilerlemesi sürekli takip edilmektedir.

KOSGEB'in Türkiye'de inovasyon ve girişimciliği teşvik etmek amacıyla sunduğu bu finansman programı, yeni ve mevcut şirketlere büyük fırsatlar sunuyor. Girişimciler bu programın sunduğu fırsatlardan yararlanarak iş dünyasındaki varlıklarını güçlendirebilir ve rekabetçi bir konum kazanabilirler. Geri ödenmesi gerekmeyen nakit yardımı, bir girişimcinin hayalini gerçekleştirmesinde önemli bir adım şeklinde değerlendiriliyor.

Girişimcilere parlak bir geleceğin kapısını açan bu destek paketiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için KOSGEB'in resmi web sitesini ziyaret edin ve hemen başvurun. Girişimci ruhunuzu bugün ateşleyin ve yenilikçi fikirlerle Türkiye'nin geleceğini şekillendirin.