Metal İş ve MESS Görüştü: Metal İşçilerinin Maaş Zammı İçin Yeni Teklif

DİSK/Birleşik Metal İşçileri Sendikası bir son dakika açıklaması yaptı ve MESS'in daveti ile düzenlenen toplantının sonucu kamuoyuna duyuruldu.

Metal İş ve MESS Görüştü: Metal İşçilerinin Maaş Zammı İçin Yeni Teklif

Son dakika: Toplu sözleşme zammında yeni rakamlar.

DİSK/Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada TİS görüşmelerinde MESS 'in zam oranını arttırdğına yer verildi. 

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Sendika şu ifadeleri kullandı:

"MESS Teklifini Yüzde 10’a Revize Etti, Kabul Etmedik. Sürmekte olan Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, MESS’in daveti üzerine bugün saat 13.00’de yeni bir görüşme yapıldı. Bugünkü toplantıda MESS, daha önce önerdiği yüzde 8’lik teklifini yüzde 10’a yükseltti.

Diğer altışar aylık dönemler için de enflasyon oranında artış teklif etti.  Ayrıca, MESS Sendikamızın teklifini revize etmesi talebinde bulundu.  Açıktır ki, MESS’in bu teklifinin de kabul edilmesi söz konusu değildir.

Bu teklif de metal işçilerinin taleplerini karşılamaktan oldukça uzaktır. Sendikamız, kendi teklifini de revize etmesinin mümkün olmadığını belirtti. Toplantıda, MESS yetkililerine, kendi tekliflerini yeniden revize etmeleri gerektiğini ve metal işçilerinin taleplerini karşılayacak bir teklif beklediğimiz belirtildi."

Diğer işçilerle bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

Peki sizce zam oranı ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.