İşte SGK Başvuru Sayfası: Annelere 1500 TL Destek

Çalışan çalışmayan annelere 1500 TL destek için SGK 'dan duyuru gelmişti. Geçtiğimiz aylarda başlayan başvurular devam ediyor. İşte AB destekli proje kapsamında yapılan ödemenin detayları ve başvuru sayfası.

İşte SGK Başvuru Sayfası: Annelere 1500 TL Destek

Annelere 1500 TL 'lik yardım.

SGK tarafındna yürütülen ve Avrupa Birliği destekli olan  proje kapsamında 0 ile 24 ay arasında çocuğu olan annelere 32 aya kadar destek ödemesi yapılacak. AB destekli olan projede aylık 200 Euro 'luk bir ödeme yapılacağı bildirildi. 

Bekar olan ve özel gereksinimli çocuk shibi olan anneler için ise bu ödeme tutarı 250 Euro 'ya kadar çıkıyor. Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan söz konusu proje için başvurular devam ediyor. Biz de kamubulteni.com olarak anneleri uyarmak , başvuru yapmayanları bilgilendirmek için bu yazımızı kaleme aldık. 

SGK tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 200 Avro (€) Çalışan Anne Desteği sağlıyor. Bekar ve özel gereksinimli çocuğu olan annelere aylık 250 Avro ödenecektir. Çalışan Anne Desteği için ön kayıtlar 13 Kasım Çarşamba Günü başlayacaktır. Ön kayıtlar e-devlet şifresi ile buradan veya www.sgk.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek olup ön kaydını başarıyla yapan ilk 3.700 anneye kesin kaydını yaptırmak üzere randevu verilecektir." 

Ankara, İstanbul  ve İzmir'de 2 yaş altı çocuğu olan çalışan annelere bakıcı desteği için başvurular sürüyor. Anneler, 32 aya varan süreyle aylık bin 522 liralık bakıcı desteği alabiliyor..

Proje kapsamında bakıcı desteğine, Ankara, İstanbul ve İzmir'de ikamet etmeleri, başvuru tarihi itibarıyla 0-2 yaş aralığında çocuk sahibi olan 4/A'lı çalışan annelerin başvurabildiği bildirildi. Projede sigorta yaptırılan 0-36 yaş çocuk bakımı konusunda eğitim almış bir bakıcıdan hizmet alınması şart koşuluyor. Anneanne, babaanne dışındaki teyze, hala, yenge, kuzen gibi diğer kadın akrabalar da sigortaları yaptırılarak bakıcı olarak çalıştırılabilecek.

Bu kapsamda bakıcılarda üniversite onaylı sertifikalar, halk eğitim merkezi sertifikaları, meslek liseleri veya üniversitelerin çocuk gelişimi bölümü diplomaları olması şartı aranacak. Projeden yararlanmak isteyen bakıcıların uzaktan eğitim yoluyla proje şartlarını yerine getirebilecekleri de kaydedildi.

BAŞVURU

Söz konusu duyuruya başvuru yapacakların aşağıdaki sayfaya gitmesi gerekmektedir.

https://uyg.sgk.gov.tr/AvrupaBirligiveDisIliskilerProjePortali/EducareBasvuru/home.xhtml

Bu sayfaya gittikten sonra e Devlet girişi kımısndan giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra BAŞVURU YAP yazan butona tıklayın. Aşağıdaki form karşınıza çıkacak.

1000 TL DESTEK BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

960 TL KİRA YARDIMI İÇİN TIKLAYIN