Hane başı 5000 TL bayram yardımı! PTT 2 gün içinde başvuranın hesabına yatıracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni duyurusuna göre, gençlere yönelik finansal destek paketi kapsamında, 25 yaşını doldurmamış bireylere 5 bin TL’lik nakdi yardım yapılacak. Bu yardım, doğrudan banka hesaplarına aktarılabilirken, isteyenler için PTT şubelerinden de temin edilebilecek. Detaylar haberimizde...

Hane başı 5000 TL bayram yardımı! PTT 2 gün içinde başvuranın hesabına yatıracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilerin eğitim hayatını kolaylaştırmak için ulaşım yardımı programını hayata geçiriyor. Hem devlet hem de yerel yönetimler, bu destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin ilgili belediye birimlerine müracaat etmelerini bekliyor. Uzak şehirlerde okuyan öğrencilere, memleketlerine seyahatleri için yılda dört defa ulaşım desteği verilecek.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, ekonomik durumu yetersiz ailelerin çocuklarına ve başka şehirlerde öğrenim gören 25 yaş altındaki öğrencilere maddi yardım sağlıyor. Bu destek programı, belirlenen kriterlere uyan herkes için geçerli olacak.

Bu sene gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde, her bir seyahat başına öğrencilere 1.250 TL tutarında bir yardım yapılması planlanıyor. Öğrenciler, yıllık olarak toplamda en çok 5.000 TL’ye kadar ulaşım desteği alma hakkına sahip olacaklar.

PTT DESTEK ÖDEMELERİ

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK YOL DESTEK BAŞVURULARI AYRINTILARI

Yol yardımı başvurusu için, öğrencilerin ailelerinin yaşadığı yerleşim birimlerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yetkilidir. 

Başvuru esnasında, öğrencinin eğitim durumunu gösteren belgeler ile seyahat için kullanılacak biletlerin ibrazı zorunludur. Eğer öğrenci başka bir şehirde yaşıyorsa, bu durumda veli de başvuruyu gerçekleştirebilir. 

Başvuruların sonuçlanma süresi tipik olarak 15 gündür ve yol yardımı durumu, e-devlet platformu üzerinden sorgulanabilir.

GENÇLERE DESTEK

ÖĞRENCİLER DESTEK ÖDEMELERİNİ NASIL ALABİLECEK?

Öğrenciler, destek ödemelerini almak için kimlikleriyle PTT şubelerine başvurabilir veya e-devlet sistemi üzerinden IBAN numaralarına transfer yapılmasını isteyebilirler. Devlet, her seyahat için en fazla 1250 TL’lik bir destek sunmaktadır. Bilet fiyatı bu miktarın altında kalırsa, sadece harcanan tutar kadar ödeme yapılır.