Evlilik Kredisinde Taslak Metin Tamamlandı! 2 Yıl Geri Ödemesiz 48 Ay Vade Faizsiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği evlilik kredisi yasa teklifinin taslak metni hazırlandı. Faizsiz 150 bin liralık kredi için öncelik depremzede vatandaşlarda olacak. 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vade ile kolay ödeme imkanı evleneceklere nefes aldıracak. Hükümet taslak metni tamamladı. Kredi teklifinin meclise sunulduktan sonra yasalaşması bekleniyor.

Evlilik Kredisinde Taslak Metin Tamamlandı! 2 Yıl Geri Ödemesiz 48 Ay Vade Faizsiz...

‘Evlilik kredisi’ ile ilgili çalışmada sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olarak "Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız." açıklamasının ardından milyonlar yapılacak çalışmaları ve kredi ile ilgili detayları bekliyordu. Hükümetin OVP’de de yer alan kredi ile ilgili çalışmalarında sona gelindi.

Evlilik Kredisinde Taslak Metin Hazır!

Dünya evine girmeye hazırlanan binlerce genci heyecanlandıran yasa teklifinin taslak metni hazırlandı. Önümüzdeki günlerde meclise sunulduktan sonra yasalaşması bekleniyor.

Öncelik Depremzedelerde Olacak

Evlilik kredisi için öncelikse deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarda olacak. Yasa çıktıktan sonra uygulama ilk olarak depremin en fazla etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerden başlayacak.

Ödemeler Nasıl Olacak?

Faizsiz kredinin miktarı 150 bin lira. Üstelik devlet ödeme kolaylığı da sunuyor. Yasalaşması halinde İki yılı geri ödemesiz ve 48 aysa vadeli olarak uygulanacak.

5 Yılda Geri Ödenmesi Planlanıyor

Desteklerden yararlanacaklara yaş sınırı da getirilecek. Yaşla ilgili çalışmalar sürüyor. Verilecek kredi desteğinin faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz, 5 yılda geri ödenmesi planlanıyor.

HER YIL MİKTAR ARTACAK

Kademeli olarak depremin etkilediği diğer iller ve Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. İlk etapta, 150 bin lira kredi verilecek. Bu miktar her yıl artacak.

Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Aileyle ilgili kredileri Aile Bakanlığı, gençlere yönelik olanları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı organize edecek. Bankanın ayrı bir bina ya da personeli olmayacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü fona aktarılacak. İhtiyaca göre aktarılan pay yükseltilecek.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Gerek evlilik gerekse iş kurma gibi diğer desteklerde gelir düzeyi esas alınacak.