Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım Kredi Fiyatları İçin Kar Amaçlı Kurulmadı Dedi İndirin Talimatı Geldi

Dünkü AK Parti MKYK toplantısında ana gündem olarak ekonomik konular bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle Tarım Kredi Kooperatiflerinde fiyatların düşürülmesi talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım Kredi Fiyatları İçin Kar Amaçlı Kurulmadı Dedi İndirin Talimatı Geldi

AK Parti MKYK toplantısının ana gündem maddesi ekonomiydi. Vatandaşların fiyatlarını şikayette bulunduğu Tarım Kredi Kooperatifleri'nde fiyatların piyasadan bile yüksek olduğu konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatların düşürülmesi için talimat verdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerin kar amaçlı kurulmadığını belirten Erdoğan, özellikle Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye et fiyatları içinde talimat verdi.

Bakan Kirişçi bir sunum hazırlayarak tarımsal desteklemelerle ilgili yeni bir paketin hazırlanarak çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Elektrik Sıkıntı

Tarımsal sulamalarla ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Kirişçi, Güneydoğu'da, özellikle de Şanlıurfa'daki elektrik kesintilerinin mağduriyet yaşattığını belirtti. Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez toplantıya çağırıldı.

Erdoğan'ın, elektrik kesintilerinin nedeninin araştırılmasını isteyerek, "Vatandaş mağdur olmasın, uzun süreli elektrik kesintileri olmaması için gerekli önlemleri alın" talimatı verdiği öğrenildi.

Kooperatifler Kar Amaçlı Değil, Fiyatları Düşürün

BBC Türkçe'nin haberine göre Erdoğan, yurttaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtirken, bunun için Tarım Kredi Kooperatifleri'nin fiyatlarını düşürmesini istedi.

Özellikle et fiyatlarında yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, Kirişçi'ye, "Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" talimatı verdi.

Erdoğan ayrıca, enflasyonla mücadeleye dönük önlemlerini devam edeceğini belirtirken, seçime gidilirken, sahada olacaklarını, il mitingleri ve toplu açılışlarda vatandaşla buluşmaya devam edeceklerini de ifade etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /